Tosprogede, Samfundsfag

Demokrati på dansk

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

- et undervisningshæfte om dansk demokrati

Af Folketinget, Information & Kommunikation

16 sider, gratis

Folketinget

Telefon 3337 3338, e-post fo@ft.dk

Grundlov, folkestyre, folketing, regering, domstole, lovgivning. . . Kort og klart præsenteres og forklares det danske demokrati og Folketingets arbejde i dette hæfte, der specielt er rettet mod nydanskere, så de lettere kan blive rustet til at indgå som en integreret og aktiv del af samfundsdebatten.

Informationerne leveres i en varieret layout, hvor der overalt er relevante fotos og tegninger til at øge forståelsen. Hertil kommer en række små tekstbokse, der fremhæver udvalgte begreber og emner - og for at skærpe nysgerrigheden er der en gennemgående rubrik med overskriften: 'Kan det virkelig passe, at. . .?' samt et efterfølgende svar. Et af disse spørgsmål lyder: 'Kan det virkelig passe, at folketingsmedlemmerne er korrupte og tager imod bestikkelse?' Læs selv svaret.

I tosprogsundervisningen på de ældste klassetrin vil indholdet og temaet være særdeles relevant at bruge tid på, om end den meget korrekte og saglige tekst kræver en god portion dansk læsefærdighed. Men mange andre kunne også sagtens have behov for at kigge over skulderen for at få lidt mere styr på dagens demokrati. Hæftet er trykt i 50.000 eksemplarer, så se at få rekvireret et antal, så længe lager haves. Eller læs det direkte og udskriv teksten fra Folketingets hjemmeside www.folketinget.dk

Kaare Øster

Powered by Labrador CMS