Skønlitteratur, Kristendoms- [92]brdrcf17 [92]rtlgutter kundskab/religion, Dansk

Eva og Adam og alle de andre

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

- 21 danskere om helte og heltinder fra Bibelen

Redigeret af Tine Lindhardt

152 sider, 269 kroner

Sesam - Aschehoug Dansk Forlag

Hvem holder ikke af en god historie, hvor man kan leve sig ind i forskellige personers tanker, følelser og handlinger? Sådan en samling gode historier er Bibelen, hvor vi møder barndommens helte, antihelte og tøffelhelte som David, Samson, Batseba, Abraham, Jakob, Peter, Jesus og Paulus.

At de bibelske fortællinger til alle tider har haft betydning for os som mennesker, er ikke nogen ny opdagelse, men nogle gange er vi nødt til at nyopdage, hvor gode og hvor betydningsfulde fortællingerne er. Derfor er nærværende samling essays overordentligt velkommen, hvor vor tids hverdagshelte og heltinder - 21 kendte forfattere og præster - fortæller med både tanker og følelser, hvorfor netop den bibelske person har betydet noget for dem. Man kan sige, at vi her har fået en bibelhistorie for voksne. Vi møder her personer både med og uden ridser i lakken. Nogle begår drab, nogle snyder, nogle forråder deres bedste ven, andre er utro eller forfærdeligt hidsige. Sådan er Bibelens personer, og sådan er du og jeg, hvilket gør personerne menneskelige. For vor bibel handler om almindelige mennesker, og den handler om os i dag - selv om fortællingerne er nedskrevet for flere tusinde år siden.

Det er med de bibelske fortællinger som med mange af vore mest kendte og elskede eventyr: Vi møder dem som børn, men det er først som voksne, at vi rigtig forstår, hvor nuancerede og hvor fantastiske disse fortællinger er for os. Derfor er det så dejligt, at kloge nutidsmennesker har sat sig for at fortolke de gammelkendte fortællinger for os, således at vi får øje på nye måder at læse Bibelen på. Antologien er en bog, der er båret af begejstring, undren, modvilje og fornøjelse. Så læn dig tilbage i din bedste stol, mens du læser. Du vil blive klogere og uden tvivl lære noget om dig selv og om tilværelsen. Så køb den for at forkæle dig selv - eller en person, som du holder meget af!

Heidi Friborg Christophersen