Skønlitteratur

Rasmus og Julie

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Af Lasse Bak Sørensen

199 sider, 159 kroner

Branner og Korch

Rasmus er forelsket i Julie. Måske er hun også interesseret, men forhindringerne virker uoverskuelige. Julie er bedsteveninde med Rasmus' storesøster og tillige halvandet år ældre. Men Julie skal med Rasmus' familie i sommerhus ved Isefjorden, og så kan alting ske. Det gør der, og mens sommeren går, og Rasmus lider alverdens kvaler - blandt andet tvivlens og jalousiens - vinder han langsomt Julie. Godt hjulpet af sin ven Futte, en kajakfarer, Svend og rivalen Georg - en muskelsvulmende Baywatch-type.

At Buster ikke har levet forgæves, mærker man under læsning af 'Rasmus og Julie'. Historien har ligesom Bjarne Reuters sit udgangspunkt i Brønshøj, og stemning og personer minder om Busters univers. Når det er sagt, er romanen sin egen og står fint på egne solide ben.

Den er sjov at læse, man griner og smiler sig igennem på den gode måde - morsom uden at blive farceagtig. Personerne er troværdige. Både drengene i puberteten, der står famlende over for voksenlivet, de lidt ældre piger, der bare synes, at drenge i den alder er for barnlige, de velmenende forældre og den forstående voksne ven. Forfatteren kender typerne og fortæller med indlevelse og viden i et let og underholdende sprog.

Et fint bud på en ungdomsroman med det evigt aktuelle tema: Kærlighed. Den underholder og glæder, og det er vel i grunden ikke så galt.

Til fornøjelig frilæsning fra 12 år og opefter.

Solveig Andersen