Skønlitteratur

Drengen og Lykkedyret

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Af Kirsten Mejlhede Krog

Illustrationer: Winnie Meisler

65 sider, 187,50 kroner

Forlaget Alrune

'Drengen og Lykkedyret' er en eventyrfortælling. En magisk edderkop - et lykkedyr - forstår mennesketale og kan derfor hjælpe en ulykkelig dreng.

Han er ulykkelig, fordi hans far er forsvundet. I hvert fald ved han ikke, hvor han er, eller hvad der er sket. Lidt efter lidt får vi at vide, hvad der er sket - i samme takt som drengen. Hans far har været soldat i Kosovo. Da han kommer hjem, har han fået psykiske problemer. Faderen og moderen skændes, og en dag er faderen væk. På rekreation i Rom får vi til sidst at vide.

Drengen er skræmt og ulykkelig især i de natlige mareridt. Lykkedyret, der er udstødt fra edderkoppeverdenen på grund af sine specielle evner, beroliger og glæder ham. Hunedderkoppen får en mission, drengen får en ven. Når drengens angst er væk og hans problem løst, må de skilles. Lykkedyrets magiske evne forsvinder, når hun har gjort noget godt for et eneste menneske. Så kan hun til gengæld blive accepteret af edderkopperne igen. Da faderen kommer, er alt godt for drengen. Lykkedyrets evner forsvinder, og hun bliver igen til en almindelig edderkop.

Winnie Meisler har illustreret særdeles flot - i en blanding af akvarel, grafik og collage. Bagest i bogen kommenterer hun selv hver eneste illustration. Efter min mening overflødigt. Billederne er dejlige at se på og opleve uden forklaringer, og ingen i målgruppen vil læse dem.

Historien er sød og passer fint til de seks-ti-årige. Læsemæssigt er den svær, og det vil kun være de ældste i gruppen, der kan klare den. Men brugt som oplæsningsbog for de yngste i målgruppen vil den sikkert gøre sig.

Solveig Andersen

Powered by Labrador CMS