Skønlitteratur

Fandens til helbred

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Af Henning Mortensen

112 sider, 150 kroner

Dansklærerforeningen

Det eneste, der kan trøste en hypokonder, er, at så har man i hvert fald fået en diagnose.

Ingvald Humbert Olesen er måske mere optaget af sit helbred end gennemsnittet af drenge i 9. klasse. Til gengæld er hans interesse for piger alderssvarende. Den hedest attråede fjoller som sædvanlig rundt med en anden idiot, mens han selv er døv og blind over for andre pigers skamløse tilnærmelser.

Mange penge og fravær af forældre - de vil helst være i huset i Spanien - giver en vis frihed, men direkte lykke fører det ikke til.

Handlingen udspiller sig over en weekend med den banale dramatik, der nu engang kan etableres på basis af en fleksibel gæsteliste og en fornuftig vinkælder. Man kan roligt sige, at Ingvald bliver mange erfaringer rigere. Også gode.

Historien om overklassebørns ensomme liv er fint og egentlig troværdigt skruet sammen. Der er dog løse ender i form af nogle interessante bipersoner - et gammelt naboægtepar - som forfatteren ikke rigtig ved, hvad han skal stille op med. Medmindre han blot vil præsentere dem, fordi han har planlagt en serie, hvor de indgår på mere centrale pladser. I så fald skal han ikke have utak.

Tonny Hansen