Seksual- og sundhedsundervisning og familiekundskab, Biologi, Samfundsfag

Stofmisbrug

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Transparenter for undervisere og elever

Af Jørgen Green

102 sider, 800 kroner plus forsendelse

Forlaget Grifo

Telefon 2343 5040

information@grifo.dk

Et tykt ringbind med plastlommer, de 102 sider fordeler sig på 46 faktasider, 46 overheadprojektor-transparenter, heraf de 11 i farver, og ti faktasider beregnet til kopiering til orientering af forældre, men de øvrige sider må ligeledes gerne kopieres.

Det handler om stoffer, dog ikke hverken chokolade, te, kaffe eller tobak. Det mildeste er hash, og der meddeles fakta, historie, statistik, oprindelse, virkninger, skader, konsekvenser, udbredelse, lovgivning og meget mere. Kender man Jørgen Greens udgivelser, og det gør mange, ved man, at de er uden krummelurer og svinkeærinder, det er lige på, hårdt og kontant - sådan!

Forfatteren har simpelthen researchet det hele for brugergruppen, så det er lige til at plukke, plukke fra og bruge i mange forskellige sammenhænge og sammen med andre måske mere 'bløde' materialer. Der er masser af henvisninger til andre medier hele vejen igennem.

Ringbindet er simpelt hen en guldgrube for både debutanten og den erfarne rusmiddel-underviser, og selv om viden i sig selv næppe afholder nogen fra at blive misbruger, skader det jo heller ikke at være lidt oplyst.

Ud over enkelte fotos, grafer og skemaer er transparenterne illustreret med Claus Deleurans herlige og instruktive tegninger. De er fra 1983 og efterhånden nogle gamle travere, men målgruppen fornyes hele tiden, så det gør ikke noget.

Selv om man ikke skulle synes, det var nødvendigt - mappen er meget detaljeret og grundig - administrerer forlaget også en meget omfattende database på adressen: www.grifo.dk/narkotika-databasen

Hertil kommer, at mappen kan opdateres årligt for 300 kroner plus forsendelse, det er - som materialet i øvrigt - billigt.

Et udpræget anvendeligt materiale.

Hans Erik Berthelsen

Powered by Labrador CMS