Multimedier, Dansk

Sans og samling

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Af Marianne Würtz

Serie: Dansk i dialog

Undervisningsbog: 78 sider, 122,50 kroner

Elevfagbog: 50 sider, 122,50 kroner

Lærervejledning: 56 sider, 218,75 kroner

Alinea

Materialet er en del af dansksystemet 'Dansk i dialog' og tager sigte på undervisning i multimedier for folkeskolens ældste klasser. Systemet består af undervisningsbog, elevfagbog og lærervejledning, desuden er der til materialet knyttet websider med vejledninger og arbejdsopgaver.

Undervisningsbogen er elevernes grundbog. Den er sat op særdeles indbydende og overskuelig. Her gøres der rede for grundideen i systemet, en konstant vekselvirkning mellem elevernes produktioner og professionelle produktioner, en zigzag-model. Der er ligeledes i materialet taget højde for elevernes vekslende viden om multimedier.

Elevfagbogen fungerer som en opslagsbog. Begreber og eksempler belyses og forklares i takt med forekomsten i undervisningsbogen. Igen er opsætningen appetitlig og overskuelig.

Lærervejledningen er opdelt i en teoretisk del og en side for side-vejledning. Første del kan med held læses, inden undervisningsforløbene påbegyndes. Der er overvejelser omkring elevfaglighedens nødvendige møde med lærerfagligheden, om undervisningens organisation som et procesorienteret produktionsforløb med responsfaser - helt ned til overvejelser omkring klassestørrelser, lokaler og begrundelser for valg af programmer. Materialet er anbefalelsesværdigt. Der er opgaver og udfordringer til alle elever, uanset hvilke forkundskaber de møder med.

Poul Erik Lind Larsen

Powered by Labrador CMS