0   173

Børnehaveklasse

Sprogsprutten

Af Charlotte Kjær Jensen

Artiklen fortsætter under banneret

Værktøjskasse med:

Inspirasprutten - lærervejledning, 36 sider og 60 kopisider

Kortspil, Rimtossen 1 og 2 og Alfabingo

Evighedskalender

Bogstavplakat

Linealer 30 styk

Højdemålere tre styk

Klasseur

Fællestaske

Snakkesammenbogen, 39 dobbeltsider

1.247,50 kroner

Alinea

'Sprogsprutten' er et nyt systematisk bogstavindlæringssystem kaldet 'Min Bogstav Ven'.

'Sprogsprutten' begynder med alle vokalerne og går derefter videre med alle konsonanterne i en ganske bestemt rækkefølge. Igennem hele forløbet arbejdes med navnet, udseendet og lyden på det enkelte bogstav. Man kan vælge at følge lærervejledningen slavisk med et nyt bogstav hver uge, men man kan også plukke i det efter behov.

Lærervejledningen er meget grundig og detaljeret. Materialet, der er meget bredt, lægger op til både faglige og fysiske aktiviteter. Hver dag har sit bogstav, og til hvert bogstav er der forslag til bøger, sange, lege, bevægelege og kreative aktiviteter. Kopisiderne og værktøjskassens øvrige materialer relaterer sig til de enkelte bogstavers aktiviteter. Man kan så vælge i materialerne og tilpasse dem den aktuelle børnegruppe.

Snakkesammenbogen handler om de forskellige konflikter, der kan opstå i hverdagen, og hvordan de kan løses. Bogen i A3-format med spiralryg kan stå på bordet, eller man kan have den foran sig. Siden mod børnene viser situationsbilledet, og mod underviseren står formålet med siden samt spørgsmål til børnene. Situationerne er noget, de fleste seks-syvårige børn kan nikke genkendende til, for eksempel når nogen vil bestemme, at være ked af det, glad, bange, vred, at skulle sige farvel, og er et godt udgangspunkt for klassens arbejde med de sociale kompetencer og empati.

'Sprogsprutten' henvender sig til de fem-syvårige børn i børnehaven, børnehaveklassen og specialundervisningen. Materialet er med sin bredde velegnet til børnehaveklassen, men personligt vil jeg være bekymret for at flytte så systematisk bogstavindlæring ned i børnehaven. Til gengæld vil snakkesammenbogen kunne bruges i forbindelse med de skoleforberedende aktiviteter i børnehaven.

Mie Ebbensgaard


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet