0   126

Forbrugertryghed

FDB har kastet sig ud i et nyt omfattende undervisningsmateriale til danske skolebørn på nettet.

Artiklen fortsætter under banneret

Forbrugertryghed.dk hedder materialet, som retter sig mod eleverne på 7.-9. klassetrin og deres lærere. Elever på yngre klassetrin kan dog også bruge dette med lidt vejledning fra deres lærer.

Materialet handler om at være ung, tryg forbruger - om at være bevidst om sine egne handlinger i forhold til forbrug. Det er første gang, FDB udgiver et 100 procent internetbaseret undervisningsmateriale. Alt, hvad lærere og elever skal bruge i undervisningen, er den gratis adgang til denne nye netadresse. Blandt faciliteterne er en lang række informative og inspirerende artikler skrevet til og for de unge om forbrug og livsstil, forbrug og sundhed, forbrug og etik, desuden et billedarkiv, videoklip, en elektronisk logbog, en elektronisk skoletaske til opbevaring af filer og et leksikon. Siden er desværre i skrivende stund ikke helt pålidelig. I to ud af fire forsøg virkede menubjælken ikke, men vi håber, det blot er startvanskeligheder. Som introduktion til materialet benyttes fire tegneseriefigurer. De repræsenterer forskellige typer unge og er gode til at fange opmærksomheden og er ret morsomme.

Vi bliver på siden præsenteret for forskellige relevante problemstillinger, som for eksempel den unge fyr Jonas, der køber et stereoanlæg for kun 200 kroner om måneden i ti år. Og eleverne bliver spurgt: 'Hvor fed en forretning er det lige, Jonas har gjort?' Klik ind på siden, der rummer mange gode elementer. www.forbrugertryghed.dk


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet