Debat

Godt brølt

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Det var med stor glæde, jeg læste Erik Meier Carlsens indlæg i Folkeskolen nummer 14.

Jeg er helt enig i den betragtning, at hverken min fagforening, lærere eller skoleledere skal afgøre, om skolebørn skal bruge skoletiden på at deltage i fredsdemonstrationer. Det skal alene forældrene afgøre.

Det kan desværre ikke komme bag på mig, at ledende folk i DLF ikke kan se noget problem i skolebørnenes aktive deltagen i førnævnte demonstrationer, det var vel, hvad man kunne forvente, ligesom den latterlige forside, hvor en demonstrant bærer en plakat, som på barnligste vis udnævner statsministeren til terrorist, vel også har været et sikkert valg, da bladet skulle sættes.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

DLF's formand er fremkommet med nogle tågede forklaringer om, at det er vigtigt, at børn lærer at tage del i samfundsdebatten, tage stilling - ganske rigtigt - men jeg gad vide, om holdningen havde været den samme, hvis det havde drejet sig om en støttedemonstration til fordel for Israel eller imod islamisk fundamentalisme.

Hvis lærerstanden skal genvinde den respekt, som der i disse år tales så meget om, så er det en absolut nødvendighed, at man holder op med at indoktrinere og misbruge børn i et politisk øjemed, som de slet ikke er i stand til at forholde sig kritisk til endnu. Det er der heldigvis mange lærere, som forstår, men desværre hører en del af 68'erne i DLF's ophøjede ledelse ikke til denne gruppe.

Lars Prier

Høje-Taastrup