Åbne kurser til debat

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Formand for Udviklingsudvalget, Astrid Schjødt Pedersen, kom med et oplæg om udviklingen af foreningens åbne kurser.

'Jeg er ikke i tvivl om, at de åbne kurser har et godt formål, men gør vi det på den rigtige måde? Vi har blandt andet gjort et forsøg med unge for at få udbredt kendskabet til kurserne. Mange deltagere fik en aha-oplevelse ved at deltage, men kurserne skal også være rettet mod andre grupper end de unge. Derfor vil jeg gerne have nogle input fra hovedstyrelsen', sagde hun.

'Kig på mapperne, der udleveres, og se indholdet. Det er et noget forældet materiale, man får. Mappen er sort, og noget af det, der ligger øverst, er oplysning om begravelseshjælp. Der bliver også vist en video, hvor Danmarks Lærerhøjskole nævnes', sagde Kurt Abildgaard.

Henrik Billehøj: 'Jeg mener, at der er en god balance mellem indhold og det sociale, men der er for mange gengangere, og man kunne foretage en tematisering og have særlige målgrupper'.

Niels Christian Sauer: 'Måske kunne man invitere DLF-toppen til nogle kurser, så medlemmerne fik mulighed for at sige noget til hovedet af DLF'.

Peter Hess-Nielsen: 'At udvikle foreningen. Det må være det, det drejer sig om'.

Kristian Fløj: 'Vi har brug for flere seniorkurser, hvor de åbne kurser mangler deltagere'.

Lotte Lange: 'Måske er vores annoncering for dårlig'.

Anders Bondo: 'Hvad med at bruge de forskellige måder, vi har, for eksempel at udsende nyhedsbreve og benytte SkoleKom'.

Astrid Schjødt Pedersen rundede debatten af med at sige, at problemet med for mange gengangere var der blevet taget hånd om, og at søgningen til kurserne var øget. Således er der i øjeblikket faktisk venteliste, og lad os så få pillet det ud af kurserne, der ikke er relevant. Så den tværgående kursusgruppe vil se på indholdet', lovede hun.

Hovedstyrelsens input vil blive brugt til det videre arbejde med at videreudvikle de åbne kurser.

kachristensen@dlf.org

Powered by Labrador CMS