Debat

Kald en spade for en spade

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Til næstformand Stig Andersen vil jeg gerne sige tak for svaret på mit læserbrev i Folkeskolen nummer 8.

Kun på et punkt er jeg enig med ham, og det er, at vi skal undlade at tillægge hinanden forkerte motiver og i stedet få en konstruktiv dialog, som kongres og hovedstyrelse lægger op til.

Javel, men hvad er det så, DLF lægger op til?

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Stig Andersen nævner, at kun få af hovedstyrelsens beslutninger har betydning for pensionistvilkårene. Hvor ved I det fra? Er det ikke nærmere vore to repræsentanter, der kan afgøre det? Kan I tolke alt, hvad der rører sig hos 13.703 medlemmer?

For mig at se har der kun været et tilfælde, hvor fraktion 4, altså pensionisterne, ikke havde noget at gøre, og det var ved en afstemning i en konfliktsituation. Her vil det være urimeligt, hvis fraktion 4 blev tungen på vægtskålen.

Efter min mening vil pensionisterne ude i kredsene i landet aldrig være i stand til at råbe jer op inde i DLF, hvis ikke vi har vore to repræsentanter. Kristian Fløj-Jensen er også medlem af Statspensionisterne, og han har føling med, hvad der rører sig hos tjenestemandspensionisterne.

Apropos disse så havde John Illum et indlæg i Folkeskolen for et stykke tid siden, hvor han havde foretaget beregninger over det stigende pengeforbrug i DLF og opfordrede som et spareforslag til en reduktion af hovedstyrelsesmedlemmer, og her omtalte han en repræsentant for fraktion 4. John Illum anser jeg for en troværdig person samt en dygtig økonom.

Derfor må hovedsigtet så være mere økonomisk end al anden snakken udenom.

Lad os dog kalde en spade for en spade.

Niels Bang

Midtsjællandskredsen, kreds 55