Debat

Til skræk og advarsel

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Til lærere, der snart fylder 60 år: Du skal søge om aldersreduktion: 175 timer i den normperiode, hvori du fylder 60 år. Altså før det skoleår, hvori du fylder 60 år.

Jeg blev ikke gjort bekendt med dette forhold og arbejder nu 'gratis' 175 timer uden løn. Det er lidt surt.

Som lærer følger man ihærdigt med i den almindelige samfundsdebat, er på forkant med at honorere alle de krav og forventninger, der stilles til os i dagligdagen. Når man så lige ikke har tilgodeset sine egne rettigheder, står man med skægget i postkassen. I januar måned blev jeg klar over, at jeg skulle have søgt aldersreduktion, men kassen er smækket i med beskeden: ha, ha, du skulle bare have søgt i tide, nu sparer kommunen 175 timer, og der ses ingen mulighed for en forhandling af vilkårene for resten af skoleåret. Hvem går det ud over?

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Dette selvoplevede forløb kan hermed stå til skræk og advarsel. Mon andre er eller har været i samme situation som jeg?

Elise Carlsen Nykøbing

Mors

Powered by Labrador CMS