Debat

93-gruppen - hvor er vi

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Meget er sagt, og meget er skrevet om 93-gruppens ringe pensionistudsigt i forhold til det lovede ved kommunaliseringen. Grunden til mit indlæg her er, at en status over teknisk mulige løsninger og et skøn over prisen for disse løsninger er nødvendigt. Vi får på vore møder med medlemmerne ofte stillet spørgsmål fra gruppen - af og til hører vi ligefrem, at man jo kan overveje, om ikke kontingentet til Danmarks Lærerforening ville være bedre givet ud som et ekstra indskud på kontoen hos Lærernes Pension. Der er intet at sige til, at en klemt medlemsgruppe er aktiv, men for ofte bliver vi dem svar skyldig.

Jeg er helt enig i, at vi skal bruge mange midler på forbedringer for gruppen i forbindelse med både den næste og de følgende overenskomster, men findes der en opgørelse over mulighederne, prisen på dem og gevinsten for den enkelte ved valg af den ene eller anden løsning?

Kongres 2o01 pålagde hovedstyrelsen løbende at følge udviklingen og komme med løsningsmuligheder. Hvor er vi i den proces?

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Jørgen Lykkeskjold

kredsformand, Midtjysk Lærerforening

Svar

Jeg har i Folkeskolen nummer 11, 'Mere i pension', gjort rede for, hvad pensionsudvalget arbejder med. Udvalgets opgave er netop at pege på krav, vi kan stille ved Overenskomst 05, samt at beregne prisen på kravene. Efter hovedstyrelsens møde i august 2003 vil materialet kunne bruges af medlemmerne og kredsene i debatten om, hvilke krav vi skal stille for 93-gruppen ved Overenskomst 05.

John Illum

hovedstyrelsesmedlem