Debat

Gode argumenter efterlyses

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

I 1996 meldte jeg mig ud af Danmarks Lærerforening, da jeg holdt op som lærer i folkeskolen og blev voksenunderviser. 15. januar 2003 holdt jeg op med at arbejde for at modtage pension og efterløn, og jeg tænkte, at jeg igen ville melde mig ind i foreningen. Det ville kun være rimeligt, da den jo varetager mine interesser, så jeg ville gerne bidrage med mit kontingent til foreningsarbejdet. Jeg henvendte mig glad til den lokale lærerkreds og modtog kort tid efter et svar, som undrede mig meget. Jeg fik at vide, at hovedforeningen per 1. januar 2003 havde besluttet ikke at optage pensionister, som har været ansat under en anden organisation. Jeg skrev så til hovedforeningen, som ved henvisning til forskellige paragraffer fortalte mig det samme: Jeg var uønsket som almindeligt medlem af fraktion 4, da jeg ikke var medlem ved pensionering. Dette brev gjorde mig ikke klogere på det, jeg ikke forstår: Hvorfor vil man ikke have mig som medlem og dermed min kontingentbetaling? Jeg forstår det altså ikke, selv om I henviser mig til nok så mange paragraffer. Hvorfor har I truffet en sådan beslutning? Er det besværligt at have mange pensionister i foreningen? Jeg har været medlem i 29 år og været meldt ud i seks, og jeg er meget parat til at acceptere noget, som er besluttet ud fra gode argumenter, men det her forstår jeg altså ikke. Kan nogen forklare mig det?

Lis Sepstrup

Sønderborg

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Svar

Vedtægter er ofte en firkantet størrelse. For at tage højde for det står der i paragraf 2, stykke fire, at hovedstyrelsen har mulighed for at bestemme, at personer, der ikke umiddelbart opfylder de sædvanlige bestemmelser, alligevel kan optages. Du kan nøjes med at sende to linjer til hovedstyrelsen, da vi jo har fået din begrundelse for ansøgningen om optagelse her.

Anders Bondo Christensen

formand for DLF

Powered by Labrador CMS