Der skal blandt andet indkøbes blæseinstrumenter på Abildgårdskolen i Odense.

OrkesterMester giver Vollsmose-elever instrumenter i hånden

Abildgårdskolen i Odense får et skoleorkester. Skoleleder glæder sig over, at eleverne på 2. årgang fra næste skoleår får kendskab til instrumenter.

Publiceret

OrkesterMester

 er udviklet i et partnerskab mellem musikskolernesorganisationer, Skolelederforeningen og DR Symfoniorkestret.Projektet sigter på at opbygge og forankre nye skoleorkestre påskoler, der ikke i forvejen har et orkester. Kodeordene erskolestolthed, spilleglæde, selvtillid og sammenhold.

Projektet er støttet af Nordea-Fonden, og har også fåetbevilliget 10 millioner kroner på Finansloven. Målet er, at der er84 skoleorkestre i 2022.

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Alle elever på 2. årgang på Vollsmose-skolen, der i dag hedder Abildgårdskolen, får fra 1. august lov til at opleve glæden ved at spille på et instrument og at opleve fællesskabet ved at spille i orkester sammen med alle klassekammeraterne. Skolen er udvalgt som en af 11 skoler landet over, der i samarbejde med den lokale musikskole bliver en del af projektet OrkesterMester.

Skolen bliver fra næste skoleår lagt sammen med H.C Andersen Skolen og får også et nyt navn. 

Skoleleder Allan Feldskou er stolt af, at Abildgårdskolen er en af 11 nye skoler i landet, der er udvalgt til at være med i projektet. Han glæder sig til samarbejdet:

"For mange elever på Abildgårdskolen ligger det ikke først for at tilmelde sig aktiviteter i musikskolen, derfor er det en unik mulighed for børnene på kommende 2. årgang at lære at spille på et instrument. Jeg er overbevist om, at det vil styrke elevernes følelsesmæssige og intellektuelle udvikling, udvikling af koncentration og motorik samt øge deres forståelse af sig selv som en del af et fællesskab", lyder det fra skolelederen i en pressemeddelelse.

Gode råd til læreren, som ønsker et skoleorkester

 

Det er en bevilling fra Kulturministeriet på 10 millioner kroner i årene frem til 2023 giver skolerne mulighed for at indkøbe hele klassesæt af violiner, celloer, klarinetter og andre orkesterinstrumenter. 

Kulturministeren afsætter 23 millioner til musik i skolen

OrkesterMester på Abildgårdskolen foregår i et samarbejde mellem skolen og musikskolen. Lederen af Odense Musikskole, Uffe Most, er glad for, at flere børn på den måde får mulighed for at spille musik.

"Vi har valgt at bruge en del af vores forøgede økonomiske tilskud fra Odense Kommune til OrkesterMester-projektet, som passer perfekt ind i strategien Musikskole for alle. Det er godt, at vi som musikskole bliver inddraget i processen omkring den positive transformation af bydelen Vollsmose, og vi glæder os meget til samarbejdet med Abildgårdskolen", siger han.