Debat
0   172

Udrugning af øgleæg

Niels Munkholm Rasmussen tager i Folkeskolen nummer 9 afstand fra hovedstyrelsens tanker om en ny arbejdstidsaftale. Han advarer imod tilbagevenden til tilstanden før 1993 og ønsker i stedet at justere på den nuværende aftale, som han i egenskab af formand for Odense Lærerforening var en af de fremmeste fortalere for i 1999. En aftale, der i Niels Munkholms optik sikrer, at 'alt arbejde kompenseres af aftalt tid' og derfor er for god til at blive skrottet. Op til 1999 betød 24,98 ugentlige lektioner fuld tid. Siden har vi fået ferieforlængelse og omsorgsdage, omfattende mødeforpligtelser og øgede krav til forberedelsen. Ikke desto mindre må det skønnes, at i størrelsesordenen 15 procent af medlemmerne i dag har 26 ugentlige lektioner eller derover. Det var mere end noget andet denne skævvridning af arbejdsbyrden, der provokerede medlemmerne til at kræve aftalen opsagt på kongressen 2001.

Denne aftale er baseret på forringelse af de mest undervisendes arbejdsvilkår, på kontrol i stedet for tillid og på styring i stedet for ledelse. Uanset hvor længe Niels Munkholm ruger på det øgleæg, kommer der aldrig nogen smuk svane ud af det. Skal vi ikke prøve at lægge et nyt i stedet?

Artiklen fortsætter under banneret

Niels Christian Sauer

medlem af DLF's hovedstyrelse


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

LÆS OGSÅ