Debat
0   166

Jeg undrer mig ikke

I Folkeskolen nummer 8 undrede Helle Stuhr Poulsen og Sofia Esmann Busch sig over, at Karsten Ulnit havde formastet sig til at forvente, at DLF også ville tjene hans interesser. Er det ikke kun rimeligt at forvente, at en fagforening, som man nærmest er tvunget til at betale til, også arbejder for ens sag? På nogle skoler gives der tillæg til lærere med tre linjefag under henvisning til øget faglighed, mens jeg, som universitetsuddannet i henholdsvis religionsvidenskab, historie og engelsk, aldrig skal gøre mig nogen forhåbninger om at kunne få dette. Mon ikke universiteternes faglighed mindst står mål med seminariernes? Jeg vil med det samme sige, at jeg er meget glad for at være på Tørring Skole, hvor jeg er ansat for et år, men det ændrer imidlertid ikke ved, at jeg er meget træt af at blive omtalt som uuddannet, når jeg i virkeligheden er overuddannet. Man hører hele tiden om, at lærerstillinger besættes af husmødre med videre og, som de to skriver, af folk, hvis eneste kvalifikation er, at de selv engang har gået i skole. Nu har jeg været ansat på tre forskellige folkeskoler og har endnu ikke mødt denne type.

Hvis der var tale om, at jeg og andre tog arbejdet fra folkeskolelærerne, kunne jeg forstå forurettelsen, men det er jo ikke tilfældet. Jeg og andre er blot i samme situation, som folkeskolelærerne var i 80'erne: at der i øjeblikket ikke er stillinger nok inden for vores egne områder.

Artiklen fortsætter under banneret

I mellemtiden er vi bare med til at løse et samfundsproblem: lærermanglen.

Men jeg kan da berolige de to med, at i det øjeblik der er en ledig stilling på et gymnasium eller seminarium, tager jeg straks imod den.

I samme nummer af Folkeskolen kunne man læse om en ung lærer fra Aalborg, som underviser i historie i 8. klasse. Den pågældende er godt nok seminarieuddannet, men ved alligevel knap nok, hvem der gik ud af Første Verdenskrig som vindere og tabere.

Så kære Helle Stuhr Poulsen og Sofia Esmann Busch: Drop standshovmodet og gør mig den tjeneste ikke at opføre jer, som om det er jer, der bliver snydt!

Lotte Buhl

Tørring Skole

Forkortet af Redaktionen


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

LÆS OGSÅ