Debat

Mere i pension

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

DLF's ekstraordinære kongres juni 2002 fastslog, at 93-gruppens pensionsproblemer ikke blev løst tilfredsstillende ved Overenskomst 2002, samt at foreningen fortsat vil arbejde for pensionsforbedringer for gruppen.

Desværre er det kun ved overenskomstforhandlinger, at der er midler til at lave resultater. Først ved Overenskomst 2005 kan DLF igen stille krav.

For at have et godt grundlag at opstille krav på har hovedstyrelsen nedsat en pensionsgruppe, der skal analysere hele problemstillingen. Dette fremlægges til august 2003. Herefter er der lidt over et år til en medlemsdebat om problemet, inden kongressen opstiller overenskomstkrav i efteråret 2004.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

I pensionsudvalget er vi i fuld gang med arbejdet, vi forventer at afslutte vores arbejde i maj 2003. Jeg vil her kort fortælle om de områder, vi arbejder med.

For det første at afdække, hvad foreningen fortalte medlemmerne forud for afstemningen i 1993. Der vil altså være et materiale om, hvad DLF skriftligt fortalte medlemmerne i Folkeskolen og i kredsformandsudsendelser.

For det andet en afgrænsning af, hvem 93-gruppen er, og hvor mange de er.

Ligeledes vil vi gerne kunne beskrive de forskelligheder, der er i gruppen. Det har blandt andet betydning, når der skal afregnes for et krav ved Overenskomst 2005.

For det tredje arbejder vi med forslag til overenskomstkrav for gruppen. Her er opgaven at komme med krav, som har en pensionseffekt for gruppen, og som kan finansieres ved en overenskomstforhandling. Endelig skal det jo også gerne være sådan, at vi kan få kravet igennem hos arbejdsgiverne.

Og for det fjerde arbejder vi med forslag til, hvordan vi kan påvirke den økonomiske politik i Folketinget, så vi ikke risikerer, at de forbedringer, vi opnår ved en overenskomst, efterfølgende beskattes af staten.

Jeg håber, dette indlæg har vist, at 93-gruppens pensionsproblem ikke er glemt.

John Illum

hovedstyrelsesmedlem og formand for pensionsudvalget