Per Ole Elund Olsen

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Det var med forfærdelse og sorg, vi på Tornhøjskolen modtog underretningen om, at Per Ole var død i sit hjem den 6. februar 2003.

Per Ole havde, indtil han blev sygemeldt i november sidste år, haft hele sit virke på Tornhøjskolen, og han var utrolig glad for arbejdet som lærer både i folkeskolen og i ungdomsskolens afdeling her.

Per Ole dimitterede fra Aalborg Seminarium i 1977 med geografi og træsløjd som linjefag. I træ- og metalsløjd mestrede han en håndværksmæssig duelighed af format, og han forstod at engagere og begejstre sine elever i arbejdet.

Også matematik, idræt, historie og samfundsfag havde Per Oles interesse, han var således en alsidig lærer, om hvem der stod stor respekt for hans pædagogiske og faglige kunnen. Han var ligeledes en god samarbejdspartner i de to team, hvor han havde sit daglige fodfæste - det mistede han så i november, og det var hårdt for Per Ole ikke at kunne passe sin skole.

Undervisningen, samværet med elever, kolleger og ledelse betød - som man vil forstå - meget for Per Ole. Og han strålede som en sol, da han i august 2002 kunne fejre sit 25-års-jubilæum sammen med os her på skolen. Det var tre måneder efter hans 50-års-fødselsdag.

Nu er solen gået ned for Per Ole for sidste gang, og vi tænker med omsorg på hans familie, på Helle og pigerne, der har mistet mand og far.

På medarbejdernes og ledelsens vegne.

Linda Schøneberg skoleleder