Undervisningsbog fra børn til børn

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

4. og 5. klasse på Matthæusgades Skole på Vesterbro i København har netop udgivet bogen 'Værsgo - børn laver film'. Eleverne har siden begyndelsen af december arbejdet med medier otte timer om ugen. Her har de skrevet og indspillet deres egne film. Der har været både instruktører, klippere, lydmænd og skuespillere. Og en gruppe elever har interviewet de andre om, hvad der er vigtigt i den rolle, de nu har haft.

Det er blevet til bogen, som er opdelt i afsnit om de forskellige roller. Der er eksempler på manuskripter og storyboards, og endelig har lærerne skrevet et enkelt kapitel med pædagogiske og didaktiske overvejelser. Ellers har lærerne kun læst korrektur. Forordet er skrevet af Erik Clausen. 'Værsgo - børn laver film' er udgivet i samarbejde med et lokalt trykkeri. Den koster 75 kroner og kan købes ved at ringe til Matthæusgades Skole på telefon 3322 4309.

Powered by Labrador CMS