Mest at vide vestpå

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Geografi spiller en stor rolle, når det gælder private oplysninger på skolers hjemmesider.

Folkeskolens stikprøveundersøgelse tyder således på, at der lægges flere personaleoplysninger ud, jo mindre samfundet er, og jo længere ud på landet man kommer.

Hvis man surfer på hjemmesider, der tilhører skoler i hovedstadsområdet, skal man lede længe efter private telefonnumre, private adresser og portrætfotos. 'Det kommer ikke bag på mig, at der er et større ønske om anonymitet, jo længere østpå man kommer', siger skoleleder Ole Gårdbo Jensen, Ganløse Skole, 25 kilometer fra Rådhuspladsen i København.

Skolen har ingen oplysninger om personalet på sin hjemmeside, fordi nogle lærere ikke ønsker det, og fordi ledelsen ikke ser et stort behov.

'Skulle vi lægge fotos af lærerne ud, ville halvdelen sige nej. Jeg tror ikke, at forældrene har behov for den slags oplysninger'.

På andre skoler mener man, at det er en god service at have lærernes navne og portrætter på hjemmesiden.

Kaare

Powered by Labrador CMS