Venlig henstilling

Inspektion fører til øget bevidsthed

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Der er ikke bøder i farvandet, selvom en skole bryder reglerne om private oplysninger på internettet.

Datatilsynet beder om en forklaring, hvis det får mistanke om, at reglerne ikke er overholdt. Er der noget galt, opfordres skolen til at bringe det i orden Datatilsynet tjekker ikke alt, der ligger på nettet. Medarbejderne tager på inspektion hos myndigheder, institutioner eller virksomheder.

Det har de indtil nu gjort 100 gange.

'Inspektion øger bevidstheden og får folk til at tage reglerne mere alvorligt', siger Datatilsynets direktør Janni Christoffersen.

Hvis man finder noget kritisabelt på en folkeskoles hjemmeside, og forholdene ikke bliver bragt i orden efter aftale, vil sagen blive indberettet for kommunalbestyrelsen.

'Det er mit indtryk, at der er stor opmærksomhed omkring, hvad man må og ikke må lægge på skolers hjemmesider, og vi får jævnligt forespørgsler fra folk, der er i tvivl', siger direktøren.

Kaare

Powered by Labrador CMS