Debat
0   181

Minister må fastholdes

I sit svar på et læserbrev i Folkeskolen nummer 7 fra Grete og Ib Andersen forklarer DLF's formand delvis den skuffende udvikling i tjenestemandspensionen med den vanskelige påvirkning af politikere, som 'konsekvent advarer mod udviklingen i overførselsindkomsterne, herunder tjenestemandspensionerne'.

Kære Anders Bondo Christensen. Kunne du og DLF ikke tænke jer at løsrive tjenestemandspensionen fra overførselsindkomsterne? Det ville glæde os, som opfatter den som en del af de i sin tid eksisterende ansættelsesvilkår, som arbejdsgiver siden i høj grad tog sig betalt for i form af aldersgrænse, helbredsvurdering, herunder sygelighedsbidrag og karenstid, samt ventetid i form af aspirant- og/eller løsere ansættelse.

Artiklen fortsætter under banneret

Det er jo ikke vor skyld, at arbejdsgiverparterne 'glemte' at genforsikre sig og lod os nøjes med pensionstilsagnet.

Naturligvis bør pensionsudviklingen afspejle det samlede aftalte lønresultat.

Lykkes det ikke, ender vi vel med at blive overført til sociallovgivningen, og det kan næppe være tilfredsstillende. Finansministeren må fastholdes på sit - ganske vist nu historiske - arbejdsgiveransvar.

Rigmor Poulsen

Kirkeby

Svar

Overførselsindkomster er et begreb, der rummer en række ydelser, der i øvrigt bliver reguleret på flere forskellige måder, og pensioner er per definition en overførselsindkomst.

Staten kunne i øvrigt umuligt 'genforsikre' sig i forhold til tjenestemandspensionen.

Anders Bondo Christensen

formand for DLF


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

LÆS OGSÅ