Debat

Minister må fastholdes

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

I sit svar på et læserbrev i Folkeskolen nummer 7 fra Grete og Ib Andersen forklarer DLF's formand delvis den skuffende udvikling i tjenestemandspensionen med den vanskelige påvirkning af politikere, som 'konsekvent advarer mod udviklingen i overførselsindkomsterne, herunder tjenestemandspensionerne'.

Kære Anders Bondo Christensen. Kunne du og DLF ikke tænke jer at løsrive tjenestemandspensionen fra overførselsindkomsterne? Det ville glæde os, som opfatter den som en del af de i sin tid eksisterende ansættelsesvilkår, som arbejdsgiver siden i høj grad tog sig betalt for i form af aldersgrænse, helbredsvurdering, herunder sygelighedsbidrag og karenstid, samt ventetid i form af aspirant- og/eller løsere ansættelse.

Det er jo ikke vor skyld, at arbejdsgiverparterne 'glemte' at genforsikre sig og lod os nøjes med pensionstilsagnet.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Naturligvis bør pensionsudviklingen afspejle det samlede aftalte lønresultat.

Lykkes det ikke, ender vi vel med at blive overført til sociallovgivningen, og det kan næppe være tilfredsstillende. Finansministeren må fastholdes på sit - ganske vist nu historiske - arbejdsgiveransvar.

Rigmor Poulsen

Kirkeby

Svar

Overførselsindkomster er et begreb, der rummer en række ydelser, der i øvrigt bliver reguleret på flere forskellige måder, og pensioner er per definition en overførselsindkomst.

Staten kunne i øvrigt umuligt 'genforsikre' sig i forhold til tjenestemandspensionen.

Anders Bondo Christensen

formand for DLF