Ord på begivenheder

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

'En' Sådan står der på det første papir, som Emil fra 3. klasse fik udleveret til at børnestave på. Resten af papiret er udfyldt af tomme linjer, og nederst har Emil tegnet en lille tegneserie. Ikke alle børn har lige let ved at lægge kravene om rigtigt og forkert fra sig og kaste sig ud i lydsproget. 'Der er nogle, der er lidt skeptiske. Men vi får efterhånden alle i gang. I år indfører vi børnestavning allerede i børnehaveklassen. Det hjælper alle dem, som allerede ved meget om, hvordan man voksenstaver', siger Annemarie Bjerre.

'Emil har tre storesøstre, som godt ved, hvordan man staver.

Det hæmmede Emil meget'.

En måned, efter at Emil begyndte i 2. klasse, fløj to fly ind i World Trade Center. De voldsomme begivenheder fik Emil til at slippe ordene løs på papiret. 'Jeg troede ikke, jeg kunne. Men så fandt jeg ud af, at det kunne jeg godt'. Efter den 11. september skrev Emil side op og side ned om terroraktionen i New York. Han skrev om dem, der døde. Om terroristerne i flyene.

Om bygningerne, der blev ødelagt. Alt blev endevendt. Den 21. marts skrev Emil et brev om familiens nye bil. Sidst i brevet gør han dog opmærksom på, at han plejer at skrive om terror i World Trade Center. Derefter er Emil begyndt at skrive sin helt egen skabelsesberetning. 39 sider har han foreløbig skrevet. 'Mine storesøstre retter på mig. Men så siger jeg: Vi børnestaver, og så lukker jeg ørerne', siger Emil.

maria

Sådan skrev Emil

'Der va en taule i USA og der var to fly der flj in i vtltseter de to huse og i de to hojhuse og der brane og der va 10.105 msker der døer og jeg håper at de byker de op igen men jeg tor ikke at de byker igen også er den fardi'. Emil 2. klasse.

(Der var en terror i USA og der var to fly der fløj ind i World Trade Center og det brændte og der var 10.105 mennesker der døde og jeg håber de bygger det op igen men jeg tror ikke at de bygger det op igen og så er den færdig).