Nøgle til længere grønt lys

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Drej nøglen, og det grønne lys varer dobbelt så længe. Det har eleverne fra Tjørneparkens skolefritidsordning i Rødovre fået glæde af. De skal hver dag krydse den stærkt trafikerede Slotherrensvej for at komme til Islev Skole, og senere på dagen går turen den anden vej.

Før var der grønt lys i 14 sekunder, og det var for lidt. Ofte strandede 20-30 elever i den smalle midterrabat, mens busser og biler drønede forbi på begge sider.

Allerede for ti år siden kontaktede Tjørneparken Københavns Amt første gang, og siden har forskellige løsninger været diskuteret. Blandt andet en fodgængerbro, men det ville blive for dyrt.

Men nu er der kommet en løsning. Teknisk Forvaltning i Rødovre kontaktede signalfirmaet, der står for teknikken i krydset. Og firmaet har fundet en løsning til under 20.000 kroner. En nøgleboks på begge sider af fodgængerovergangen. Når de voksne, der følger børnene, drejer nøglen, bliver den 'grønne tid' forlænget til 29 sekunder. Og så kan alle nå sikkert over.