Debat
0   135

Ingen aftale om nedlæggelse

I Folkeskolen nummer 5 skriver Bjarne Eliasen, Nordborg Skole, at hans egen fagforening handler usolidarisk, fordi den har aftalt med Nordborg Kommune, at lærere/børnehaveklasseledere fra en svampebefængt skole i byen skal flyttes til andre af kommunens skoler.

At det er usolidarisk, begrunder Bjarne Eliasen med, at en skolestrukturændring i Nordborg Kommune ikke taler om, at der skal nedlægges skoler, men at de skal sammenlægges.

Artiklen fortsætter under banneret

Kreds og kommune har ikke indgået nogen aftale om nedlæggelse af nogen skole. Kreds og kommune har alene indgået en aftale om forflyttelser af lærere/børnehaveklasseledere som følge af strukturændringer.

At det så forholder sig således, at den skole, der ikke længere skal undervises på, har så usundt et indeklima, at kommunen har valgt at rive den ned, gør vel kun kommunens beslutning om at flytte de pågældende kolleger til andre skoler rigtig.

Kredsens forflyttelsesaftale forholder sig ikke til, om skolen formelt er nedlagt eller sammenlagt. Aftalen er alene indgået for at anvise en praktisk måde at forflytte personale på med det udgangspunkt at berøre færrest mulige mindst muligt.

Denne hensigt kalder Bjarne Eliasen klart usolidarisk. At det er klart usolidarisk, at kredsen indgår en aftale, der berører færrest mulige medlemmer, er ikke umiddelbart forståeligt, men hvis det er usolidarisk - så hellere det end at indgå en aftale, der ville berøre langt flere medlemmer.

Lisbet Skyum

næstformand, Sønderborg og Omegns Lærerkreds


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

LÆS OGSÅ