Debat
0   139

Dygtigt arbejde

Hvor dygtigt arbejde, der er tale om, ved medlemmerne ikke efter Martin Rømers otte år i Bruxelles. Men dygtigt er det, for tyske lærerorganisationer har peget på ham som generalsekretær for den europæiske lærerorganisation, meddeles det i Folkeskolen nummer 4. Underligt, at så mange medlemmer ikke har den fjerneste anelse om, hvad lobbyisten har foretaget sig for os igennem otte år. Vi betalte bare. Skal vi nu blive ved med at betale, eller indgår Bruxelles-kontoret i den planlagte årlige 20-millioner-besparelsesrunde, nu da DLF-lobbyisten avancerer i det faglige EU-system? Skal der findes en afløser? Den skjulte dygtighed er kun kommet de indre linjer i DLF til gode. Man må formode, at dygtigheden er skjult i en masse rapportskrivning til hovedstyrelsen og hele DLF-organisationen. Ja, selv hovedstyrelsen har været på besøg i EU-hovedstaden, og medlemmerne kom EUforiske tilbage og udtalte til Folkeskolen, at nu var de i arbejdstøjet i forhold til EU. Det underlige er, at siden hørte vi ikke en lyd fra disse heller, selv om man må tro, at denne tur samt så megen dygtig viden fra Bruxelles ville smitte af på hovedstyrelsesmedlemmernes lyst til at formidle den ud til medlemmerne, når nu ikke selve kilden, trods opfordring, ville bruge Folkeskolen.

Hvilke fortrolige informationer i EU-apparatet om kommende lovgivning på undervisningsområdet blev formidlet fra Bruxelles-kontoret til DLF, så der rettidigt kunne forsøges politisk pression? Eller hvilke tilskud fra EU-fondene kom hjem til foreningen på grund af lobbyistens særlige indsigt i de indviklede regler? Europæiske firmaer bruger tusindvis af specialiserede, dygtige lobbyister, fordi det kan betale sig. Hvis arbejdet betalte sig for både lobbyist og forening, er det dygtigt arbejde.

Artiklen fortsætter under banneret

Torben Thomsen

Aars


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

LÆS OGSÅ