Debat
0   205

Folkeskolens habilitet

Der er mange, der hedder Lene. Og mange, der hedder Møller. Så muligheden for, at ens navn består af kombinationen Lene Møller, er ganske stor.

Alligevel vil jeg spørge redaktionen, om seminarielektor Lene Møller, der i Folkeskolen nummer 4 skrev 'Bagsmækken', er identisk med lærebogsforfatter Lene Møller, som er hovedansvarlig for læsebogssystemet 'Nisserne i Ådalen' fra Gyldendal. Netop det system, som bliver vurderet så begejstret i 'Bagsmækken'.

Artiklen fortsætter under banneret

Hvis svaret er bekræftende, må det være af interesse for Folkeskolens læsere at vide, om dette forlods var redaktionen bekendt. I så fald har et forlag ikke blot fået gratis reklame på et tilsyneladende autoritativt grundlag, men 'Bagsmækken' er også fremkommet på bekostning af den redaktionelle habilitet, der plejer at karakterisere Folkeskolen.

At en skribent i givet fald selv undlader at gøre opmærksom på sine interesser i en sag, siger noget om moral - eller mangel på samme.

Men hvis Folkeskolens redaktion, der af fagfolk roses for sin journalistiske integritet og sine skribenters habilitet, har ladet sig sænke ned på annoncebladsniveau, er det aldeles uacceptabelt.

Jens Raahauge

formand for Dansklærerforeningens folkeskolelærere og anmelder ved Folkeskolen

Svar

Folkeskolen har ikke indgået en aftale med Lene Møller om gratis reklame, og bladet var forlods ikke blevet gjort opmærksom på, at hun havde tænkt sig at nævne sit eget læsebogssystem.

Redaktionen


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

LÆS OGSÅ