Nutidens unge

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

'Det er sjovt at arbejde med. Sjovere, end jeg havde regnet med. Jeg troede først, at det ville blive lidt kedeligt, det er jo sådan noget, min far hører', siger Maria.

Maria taler om dansktimerne de sidste par uger. De er gået med at analysere nogle af Steffen Brandts tekster. Og eleverne synes, det har været spændende. 'Det er så nutidigt. Det bringer for eksempel håndbold på banen, noget, vi kender til', siger Sine.

Sammen med Maria har hun arbejdet med sangen 'Hallo hallo'. Først analyserede de teksten og prøvede at finde en måde at udtrykke teksten på. 'Livet er fuld af forhindringer, og det er svært at nå sit mål. Man har ikke evig tid til at nå det', siger Sine. Derfor lavede de en labyrint, hvor man skal nå ind til pigen i midten, inden sangen er slut. Undervejs er der forhindringer i form af blindgyder og spørgsmål om tv-2.

Begge nævner de ironien som en kvalitet i teksterne.

'Når han siger noget, mener han noget andet', siger Sine.

Det er der også andre, der er faldet for. 'Sangene er spændende, fordi han laver nogle rigtig gode tekster', siger Marie-Louise. 'Og så er de også meget sjove'.

'Det er noget sjovere end at analysere et digt. Der er mere gang i den', siger Morten.

Men de skal ikke hjem og låne fra fars samling af tv-2.

'Hvis jeg var gammel, så tror jeg også, jeg ville høre det', fortæller Marie-Louise. 'Altså ikke gammel, men ældre'.

'Hvis jeg nu var 30 år ældre, kunne jeg godt finde på at høre det', fortæller Sine.

mhh

Powered by Labrador CMS