Folkeskolens leder:

Planlægningskaos

Underrubrik

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

De foreslåede ændringer i folkeskoleloven indbefatter, at man forlader ugenormer til fordel for årsnormer. Det vil medføre en række nye planlægningsopgaver for skolerne. Med udsigt til, at Folketingets tredjebehandling af ændringerne kan trække ud til maj måned, og med en endnu ikke færdigforhandlet økonomiaftale mellem regeringen og KL ser det umiddelbart ud til at kunne udløse megaproblemer ude på skolerne.

Så nu begynder det at haste med at få gjort de forhandlinger færdige. Det skulle vel nødig være sådan, at de politikere, der har så travlt med at få skærpet de faglige krav i skolerne, skal dømmes for nøl og for ikke at respektere en hel faggruppes arbejdsbetingelser, som det var tilfældet for et par år siden med startvanskelighederne med planlægningsprogrammet Matrix. Så er der noget, der ikke hænger sammen.