Debat

Stoler på hinanden

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Det var interessant at læse i Folkeskolen nummer 3 om kortslutningen af timetælleriet i Svendborg. Og det er sikkert godt for livet i folkeskolen, hvis ideen ad den vej kan bredes ud.

For fuldstændighedens skyld skal jeg minde om, at systemet faktisk blev 'opfundet' af en skoleinspektør i Stenløse for cirka 15 år siden. På et skolelederkursus hørte jeg ham udtale sig om det, og jeg fik det indført på 'min' skole - Ølsted Sogneskole - hvor det med held trivedes, til efter at jeg gik af.

Tillidsmanden og jeg var i den periode rundt på flere andre skoler på Halsnæs for at fortælle om fordele og (ikke mangler, men) forudsætninger for, at det kan virke. Tillidsmanden - Elsebeth Guhle - er i dag kredsformand for Halsnæs-kredsen, og jeg blev pensioneret i 1997.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Det er sjovt at bemærke, at lærerne i Svendborg er helt opmærksomme på, at en klar forudsætning for systemet er, at skoleleder og lærere stoler helt på hinanden. Det vil nok ikke have den store fremtid på en skole, hvor skolelederen skal føre sig frem ved at være i en anden fagforening end lærerne.

Johannes Secher

Frederiksværk