Skolenedlæggelser
0   364

Penge at spare på friskoler

Flere steder i landet har forældre planer om at åbne friskoler i stedet for de folkeskoler, som politikerne lukker.

Alligevel er der penge at spare for kommunerne.

Artiklen fortsætter under banneret

Staten betaler 35.000 kroner i tilskud til hver elev i en friskole. De 27.000 kroner henter staten i kommunen i form af nedsat bloktilskud, men kommunerne betaler som regel langt mere per elev i folkeskolen.

For eksempel koster hver elev henholdsvis 47.000 og 49.000 kroner på de to små skoler, som Sydals Kommune lukker til sommer. Ved at lukke de to skoler kan kommunen reducere udgiften til 40.000 kroner. Men de to skoler fortsætter sandsynligvis som friskoler, og så falder kommunens udgift altså med yderligere 13.000 kroner til cirka 27.000 kroner. Dertil kommer de penge, som kommunen sparer på transport og eventuelle tilbygninger på andre skoler.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Julekonkurrence 2020 del 1/2

Ho ho ho, så er det blevet første søndag i advent!

Det fejrer vi med en julekonkurrence for alle, som er tilmeldt Folkeskolens ugentlige nyhedsbrev. Du kan vinde et gavekort til et ophold på et af de prisvindende Sinaturhoteller for to personer inkl. tre-retters middag, vin og morgenbuffet (værdi 3750 kr.).

Det eneste du skal gøre for at deltage er at være tilmeldt det ugentlige redaktionelle nyhedsbrev, da vi trækker en heldig vinder blandt alle tilmeldte d. 6/12 - du kan tilmelde dig på forsiden af folkeskolen.dk eller nederst på siden her folkeskolen.dk/nyhedsbrev
Du kan finde vores persondatapolitik m.m. her: folkeskolen.dk/oplysningspligt