Biologi, Miljøundervisning, Natur/teknik

Danmarks store naturleksikon

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Af Tommy Dybbro

472 sider, 299 kroner

Politikens Forlag

Her et uundværligt redskab for den naturinteresserede. I dette store leksikon, der netop er kommet på gaden, kan man finde mange af de mest almindelige dyr, planter og svampe, der findes i Danmark.

Leksikonet er inddelt i forskellige dyre- og plantegrupper, som gør det forholdsvis nemt at lede efter noget, man nu har fundet og af forskellige grunde gerne vil have bestemt nærmere eller blot gerne vil læse lidt om.

På de indledende sider først lidt generel information blandt andet om det at færdes i skoven sluttende med en præsentation af forskellige naturtyper i Danmark. Især det sidste afsnit er godt for utrænede brugere af naturen, der på få sider får meget at vide om den varierede natur omkring os.

Efter at have læst de første sider er der stadig 400 sider tilbage fyldt med dyr og planter, der blot venter på at blive slået op.

Leksikonet afsluttes naturligvis med et register, hvor man kan slå et emne op både på dansk og latin.

Et rigtig godt værk, der som minimum bør have fast plads på ethvert skolebibliotek, så børn i skolerne også gives mulighed for at søge yderligere viden i en rigtig bog og ikke kun på internettet.

Med et leksikon som dette er der kaldt til mange ture i naturen.

Niels Peter Riising