Blog
0   6

Den der søger, vil finde

Abonner på nyt om Folkeskolens matematikrådgiver i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Små historier fra den virkelige skoleverden om internet, undervisning og dannelse

Vi har et forløb om procent og økonomi i 8. klasse. Der opstår en diskussion om validiteten af tallene i bogen. Nogle elever er meget skeptiske, og argumenterer heftigt. Jeg siger så til dem, ”hvor vil vi kunne finde et svar på om tallene holder?”. Der er straks enighed om at svaret findes hos Danmarks Statistik. Alle eleverne kaster sig over computeren og finder tal hos Danmarks Statistik, som de så videre forholder sig til ved brug af matematik. Diskussionen kvalificeres ved brug af computeren og de vilde muligheder, der findes for at søge oplysning. Situationen fra en helt almindelig matematiktime viser mig, at nettet, computere og telefoner er en gave til matematikundervisningen.

Når jeg så tænker på en anden lille historie fra den virkelige skoleverden, hvor en klasse var udfordret af uheldige episoder på Snapchat. Og forældrene foreslår at man bare sletter Snapchat fra børnenes mobiltelefoner, så er problemet løst. Historien viser mig, at de voksne nok ikke helt har forstået, at børnene har taget internettet til sig, men at de ikke altid ved, hvordan man opfører sig, da de er udfordret på deres digitale dannelse. Men hvem tager ansvaret for børnenes digitale dannelse? Det må jo klart være forældrene og skolen. Forældrene kan jo starte med børnenes dannelse og så komme videre til næste step, som er den digitale dannelse. Og skolen har jo også en klar opgave, når vi taler om dannelse. Dannelse og forbud rimer ikke i mine ører, om den er digital eller ej.

Vi skal gøre eleverne til kompetente og dannede brugere af internet, for der er virkelig megen god hjælp, inspiration og viden at hente til gavn for en helt almindelig matematiktime.

Artiklen fortsætter under banneret


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Matematiknetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Danmarks Matematiklærerforening.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
2.018 andre er allerede tilmeldt