Debat

Mere i kontingent

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Det er med en vis undren, at Danmarks Lærerforening fra og med 1. januar 2003 igen forhøjer kontingentet, denne gang med 14 kroner per måned. Set i lyset af det elendige resultat, man var i stand til at hive hjem ved Overenskomst 02, synes jeg, at det er moralsk forkasteligt, at man forhøjer kontingentet med næsten 200 procent af den samlede lønstigning over de næste tre år, og det kun efter 1/6 af overenskomstperioden. Nej, man burde slanke i organisationen i stedet for, og start for eksempel med de elendige forhandlere.

Thomas Lindegaard

Middelfart

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Svar

Den nævnte kontingentstigning må være en kombination af en stigning i det centrale og det lokale kontingent. Det centrale kontingent steg med seks kroner per måned. Vi har bestræbt os på, at det centrale kontingent højst stiger med prisudviklingen, og jeg er helt enig i, at der er klare grænser for, hvilke kontingentstigninger vi alle sammen vil kunne acceptere. Vi har derfor også besluttet årlige besparelser på cirka 20 millioner kroner. Besparelser, der slår fuldt igennem i løbet af de næste to-tre år.

Anders Bondo Christensen

formand for DLF