Debat
0   249

Sikring af kvalitet

Der skal snart indledes nye forhandlinger om lærernes arbejdstid. Aftalen udløber den 31. marts 2004, og forhandlingerne mellem KL og Lærernes Centralorganisation skal starte i efteråret 2003.

Forberedelserne til forhandlingerne bør derfor være hot stuff allerede nu i foråret. I den anledning vil jeg ønske, at vores forhandlere fra DLF vil holde fast i de få tilbageværende minimumssikringer af kvalitet, der er tilbage: De 155 timer til udviklingstimer og de 375 timer til individuel forberedelse. Da kravet om minimum 50 procent Ø-tid forsvandt som en fast aftale, sank vi straks i flere kommuner under denne tidligere bundgrænse for timetildeling. Ligeledes gik det, da lovkravet om maksimum 22 elever i børnehaveklassen forsvandt. Disse erfaringer bør huskes nu. Bliver timetildelingen overladt til et frit skøn, vil det straks blive udnyttet til nye besparelser og kvalitetsforringelser og ikke den postulerede fleksibilitet. Derfor - for lærernes og kvalitetens skyld - hold fast i de sidste konkrete minimumsgarantier i den nye aftale om lærernes arbejdstid. Bevar de 155 timer til udviklingstid og de 375 timer til individuel forberedelse. Dermed sikrer vi skoleledelsen fleksibilitet til udvikling og lærerne fleksibilitet i dagligdagen.

Artiklen fortsætter under banneret

Søren Thye

Struer


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

LÆS OGSÅ