Debat
0   249

Sikring af kvalitet

Der skal snart indledes nye forhandlinger om lærernes arbejdstid. Aftalen udløber den 31. marts 2004, og forhandlingerne mellem KL og Lærernes Centralorganisation skal starte i efteråret 2003.

Artiklen fortsætter under banneret

Forberedelserne til forhandlingerne bør derfor være hot stuff allerede nu i foråret. I den anledning vil jeg ønske, at vores forhandlere fra DLF vil holde fast i de få tilbageværende minimumssikringer af kvalitet, der er tilbage: De 155 timer til udviklingstimer og de 375 timer til individuel forberedelse. Da kravet om minimum 50 procent Ø-tid forsvandt som en fast aftale, sank vi straks i flere kommuner under denne tidligere bundgrænse for timetildeling. Ligeledes gik det, da lovkravet om maksimum 22 elever i børnehaveklassen forsvandt. Disse erfaringer bør huskes nu. Bliver timetildelingen overladt til et frit skøn, vil det straks blive udnyttet til nye besparelser og kvalitetsforringelser og ikke den postulerede fleksibilitet. Derfor - for lærernes og kvalitetens skyld - hold fast i de sidste konkrete minimumsgarantier i den nye aftale om lærernes arbejdstid. Bevar de 155 timer til udviklingstid og de 375 timer til individuel forberedelse. Dermed sikrer vi skoleledelsen fleksibilitet til udvikling og lærerne fleksibilitet i dagligdagen.

Søren Thye

Struer


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

LÆS OGSÅ

Vind et hotelophold

5500_hotel _sixtus _middelfart _2017

Nu er sommeren rigtig tæt på, og det er derfor blevet finaletid i Folkeskolens sommerkonkurrence. Du kan vinde et weekendophold for to på et af de lækre Sinaturhoteller inkl. middag og vin til en værdi af 7.500 kr. Deltag ved at følge linket: 

 Tricks