Blog
0   27

Dannelse til demokrati

Abonner på nyt om Jan Thranes tegneblog i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

”Alene det, at demokrati, deltagelse og dannelse ikke er færdige former, gør, at dannelse til demokrati må være eksperimenterende og åbent”. En bogomtale.

Snart udkommer der en tilsyneladende spændende og aktuel bog med relevans for os lærere og pædagoger i folkeskolen men også for ansatte i daginstitutionerne.

”DANNELSE til DEMOKRATI” af Søs Bayer udkommer den 18. marts på forlaget Samfundslitteratur.

Artiklen fortsætter under banneret

I beskrivelsen af bogen står der:

”Demokrati er noget, man dannes til. Gennem deltagelse i fællesskaber. Fællesskaber som legen, hvor børn lærer sig selv og hinanden at praktisere demokrati. Dannelse og leg ligner på den måde hinanden og har ikke noget ydre mål andet sig selv. Men leg og fællesskaber gør ikke dannelsen alene: Skole og daginstitutioner må også give stemme til børnene. Dannelse til demokrati kan dog aldrig angives på en formel, kan ikke blive en bestemt metodik eller stivne i rigide former. Alene det, at demokrati, deltagelse og dannelse ikke er færdige former, gør, at dannelse til demokrati må være eksperimenterende og åbent”.

I en tid med fokus på konkurrencestat, læringsudbytte og mål glædes jeg over formuleringen: ”Dannelse og leg ligner på den måde hinanden og har ikke noget ydre mål andet sig selv.”

”Dannelse til demokrati” – jeg ser frem til udgivelsen og klart: So ein ding muss ich auch haben.

 

Note: Illustrationen øverst er lavet ved at mikse bogens forside med et af mine egne fotos og tilføre det lidt digitalt kolorit.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ