Blog
0   31

Hvad skal vi med tysk?

Abonner på nyt om Tyskbloggen i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Forlaget Alinea har udsendt en podcast i rækken Didaktor. Nedenstående podcast beskæftiger sig med spørgsmålet ”Hvad skal vi med tysk?”  I udsendelsen medvirker lærere og elever fra Hårup Skole ved Aarhus samt centerleder ved Det Nationale Center For Fremmedsprog, Vest Hanne Wacher Kjærgaard Endvidere medvirker forfatter Knud Romer, der er med på en telefonsamtale.  Han uddyber, hvad han mener, når han siger, at vi får verden foræret på ny, hver gang vi lærer et fremmedsprog.

Forlaget Alinea har med Anders Schunk som interviewer været på besøg i 8. klasse på Hårup Skole, hvor han har talt med tysklærerne Ida Schumann og Emma Lemmer Jørgensen og ikke at forglemme eleverne Mikkel, Mille, Nikolaj og Dicte.

De fortæller alle åbent, ærligt og engageret om, hvorledes de arbejder med og lærer det tyske sprog. Og deres holdning er ikke kedelig!

Samtalerne suppleres med samtaler med Hanne Wacher Kjærgaard, centerleder for Det Vationale Center For Fremmedsprog afdeling vest i Aarhus (https://ncff.dk). Endvidere medvirker forfatteren Knud Romer, der er opvokset på Sjælland med en dansk far og tysk mor.

Romer udtrykker bland andet: ”Man skal ikke glemme, at dansk er tysk. Det er germansk. 70 % af vores sprog er tysk. 20% er låneord” og Hanne W Kjærgaard udtaler bl.a.: ”Man plejer at sige, at man sagtens kan købe på engelsk i Tyskland, men man kan kun sælge på tysk. Man er nødt til at møde den anden, der hvor den anden er, og det at kunne møde folk på deres eget sprog er også en måde at vise respekt på”.

Artiklen fortsætter under banneret

Brug ikke tid på at læse – brug tid på at lytte til podcasten: https://www.blivklog.dk/podcast-hvad-skal-vi-med-tysk/ 

De 22 minutter er givet godt ud!


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Tysk og fransknetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for fagene. I samarbejde med Sproglærerforeningen, Tysklærerforeningen og Fransklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
891 andre er allerede tilmeldt