Blog
0   9

Feedback i idrætsundervisningen – gør brug af eleverne

Abonner på nyt om Folkeskolens idrætsrådgiver i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Når vi er samlet tre klasser til idrætsundervisning i én stor hal, er det nærmest en umulig opgave at nå at give alle elever feedback. Brugen af feedback-grupper har vist sig at have en positiv effekt på vores undervisning.

Foto: www.pixabay.com

 

Over de sidste fire uger har vores 9. årgang arbejdet med et forløb i indholdsområdet ’Kropsbasis’, som vi kalder for ’acro-gym’. Eleverne skal i mindre grupper (ml. 4-5 personer) sammensætte en lille serie, hvor øvelser indenfor akrobatik og gymnastik skal kobles sammen. Opgaven går i sin ”enkelthed” ud på at lave en overgang mellem de enkeltstående øvelser. Dvs. hvordan kommer eleven fra en håndstand med rulle over og er klar til at stå nederst i en akrobatisk opstilling. Gruppen vælger selv, hvilken musik de vil lave deres serie til.

Processen frem mod det færdige produkt er krævende. Vi har, som lærere, sat fokus på det æstetiske - så derfor er feedback en vigtig brik i denne proces.

Artiklen fortsætter under banneret

 

Elevernes feedback

Eleverne er sammensat med en anden gruppe med henblik på at give feedback. De skal filme processen, og med hjælp fra et feedback-ark skal de hjælpe, guide og sparre med hinanden. Som lærere er vi hele tiden med på sidelinjen for at støtte og bakke op.

Det kræver træning – masser af træning både at kunne give og modtage feedback på den måde, men jo oftere vi gør brug af det, jo større effekt har selve feedback-processen og forhåbentlig også det færdige resultat.

Optagelserne bliver desuden gemt til en evt. idrætsprøve til sommer.

 

Hvordan giver I andre feedback i idrætsundervisningen?


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Idrætsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. 

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.202 andre er allerede tilmeldt