Blog
3   20

Folkeskolen en 2. divisionsklub?

Abonner på nyt om Erik Rene Nielsen i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Åbent brev til klubbestyrelsen. Folkeskolen er ved at udvikle sig til en 2. div. fodboldklub. Ambitionsniveauet fejler ikke noget hos bestyrelsen, men...

Bestyrelsens ambitioner er ikke til at tage fejl af. Vi skal op i superligaen, vi skal tilbage i eliten igen - tilbage til tidligere tiders storhed. Vi skal spille optimistisk spansk inspireret angrebsfodbold, samtidig med at vort forsvarsspil skal være præget af samme kyniske beskaffenhed, som ses i Italien. Ingen tvivl om at den udenlandske inspiration og ideen om at implementere udenlandsk spillekultur har en høj prioritet i vores klub Folkeskolen og bekræfter jo bare på smukkeste vis seneste SAS-video.

Dette er et scenarie, som er velkendt i mange semiprof-klubber i Danmark.

Artiklen fortsætter under banneret

Vi kan ikke fortsætte på den måde, som vi gør nu. Vilkårene er ikke til det. Det ender med, at vi bliver sammenlignet med Silkeborg, hvor angrebsspillet er optimistisk, men forsvarsspillet naivt.

Når vi har en regering, der vil spille i superligaen, så nytter det ikke noget, at man vil gøre det på et budget, som i en 2. div. klub. Det kan ikke nytte noget, at spillerne først skal passe et arbejde, inden de så træner 5 gange om ugen og spiller kamp i weekenderne. 

 

 

Nu har lærerne været fyraftensproffer i 6 sæsoner, og det kan de ikke holde til. De kan ikke blive ved med at præstere. Selv Ole Mørch og hans berømte hold i Frem magtede ikke den model i længden.

Nå - nu vil jeg bare sige, at tidligere var det ikke noget problem at undervise 30 lektioner om ugen. Jeg har haft kolleger, der har prøvet dette. Men det var også en skole, med et andet ambitionsniveau og budget og med andre krav og en anderledes elevgruppe. Her skulle eleverne ikke lære så meget. Her var der plads til de, der ikke var så dygtige, idet der nok skulle være et job til dem i landbruget, eller et af de afledte erhverv eller måske en læreplads eller job på en fabrik. Det var kun 1/6 af en årgang, der kom på gymnasiet og universitet havde klang af et helligt sted.

NÅ!

Hvis vi fortsat skal spille om at komme superligaen, så kræver det et budget af en vis størrelse. Det kræver, at spillerne har vilkår, der gør dem i stand til at præstere. Vi kan ikke præstere i kamp, når bestyrelsen kræver vi træner 8 timer hver dag i sæsonen, fordi vores arbejde skal normaliseres og ligne det øvrige arbejdsmarked - vi er ikke det øvrige arbejdsmarked.

Næste gang vores anfører Anders skal tale med træner og bestyrelse, så må det blive med krav om fuldprofessionelle tilstande, hvis spillerne skal indfri forventningerne og forblive i superligaen. Ellers vil vi synke ned i PISA tabellens tunge ende, hvor der kun er mørke og minder om "der var en gang". 

Træningsmængden skal ned - den korrekte træningsdosering giver den bedste præstation. Tid til restitution er vigtig og endelig en større trup, så belastede spillere kan sidde over og undgå skader. Det koster penge, og her må bestyrelsen igang med et stykke seriøst sponsorarbejde. 

Konsekvensen af den nuværende kurs er vigende publikumstilslutning til vore kampe. For mange er begyndt at følge naboklubben og lægge deres sponsorater der, hvilket har gjort, at naboklubben har været i stand til at hente nogle af vore rutinerede kræfter, som ellers var tiltænkt at skulle hjælpe de nye unge spillere ind på holdet.

Med håb om en kommende god sæson.

Erik Rene Nielsen - Målmand

 

 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

LÆS OGSÅ