Debat Karakterer
4   2

En karakter for skoleindsatsen

Jeg vil påstå, at det vil være et løft for både eleven og skolen, hvis eleven fik en karakter for sin skoleindsats. En karakter, der skal gives for elevens aktive medleven, som viser, at han/hun har gjort sig nogle tanker om den dagsorden, der skal gennemgås i de enkelte fag (dansk, samfundsfag, historie, engelsk, tysk), så eleven aktivt kan byde ind med givende kommentarer og eventuelle nye emner.

En sådan bedømmelse og karakter (som varetages af de implicerede lærere) ud fra foranstående vil gøre, at den inaktive dygtige elev må yde noget mere i det daglige for at bevare sit gennemsnit. Det vil så igen få den elev, som tror sig lige så dygtig, til at stramme sig an også. Og så vil det endelig synligt belønne den elev, som til alle tider har arbejdet hårdt og seriøst, selv om han/hun har haft svært ved det.

Artiklen fortsætter under banneret

Karakteren skal naturligvis skrives ind på karakterbladet og på det endelige afgangsbevis, hvor det skal indregnes i det karaktergennemsnit, eleven forlader skolen med. Det sidste er vigtigt og vil have den største effekt!


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ