Blog
0   11

Palles tyske sprogcafé

Abonner på nyt om Folkeskolens tysk- og franskrådgiver i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Autobahn, Sauerkraut, Bundesliga……vi kender det, og selvom tysk er, og har været en fast del af en skolegang, er det ikke altid, at tysk falder danskere nemt og hvis man gerne vil føre en samtale med en tysker, hvad gør man så?

“Det sker”

En helt almindelig torsdag eftermiddag så jeg i et lokalt magasin under overskriften “det sker”, et tilbud for voksne - en tysk sprogcafé. Et gratis tilbud, hver torsdag i et par måneder på det lokale bibliotek. Jeg var bare nødt til at finde ud af, hvad det gik ud på og hvem, der kunne tænkes at melde sig til det. For det er jo ikke fordi det vrimler med tilbud der vedrører tysk her i mit lille lokalområde.”Desværre har hverken LOF eller AOF ikke kunne samle kursister nok til et tyskhold” som en af deltagerne på biblioteket bemærkede. 

De motiverede “elever”

Ikke desto mindre viste det sig, at sprogcaféen allerede var fuldt booket helt frem til april og de, der interesserede sig for det tyske sprog, havde alle samme lyst til at genopfriske sproget, som de i øvrigt huskede en hel del af fra deres skoletid. Motivationen var den samme; at kunne føre en samtale med en tysktalende. Og de motiverede deltagere var Palle, den passionerede og pensionerede tysklærer, meget glad for. Der var kvinden med en lille vingård og et dertil hørende lille vinudsalg, der havde brug for at kunne tale med sine talrige tyske kunder og turister, der hvert år lægger vejen forbi vingården på det smukke Sydfyn. Og der var ægteparret, der på deres cykelferier i Østrig og Schweiz gerne ville tale “rigtigt” med deres værter og i øvrigt gerne ville kunne følge bedre med på tysk TV. En butiksansat ville også gerne kommunikere på tysk med de tyske turister. For som de alle var enige om; “det ER bare nemmere, hvis man kan tale tysk”.

Artiklen fortsætter under banneret


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Tysk og fransknetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for fagene. I samarbejde med Sproglærerforeningen, Tysklærerforeningen og Fransklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
981 andre er allerede tilmeldt