Blog
0   3

Skal vi spille i madkundskab?

Abonner på nyt om Folkeskolens madkundskabsrådgiver i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Ifølge Annemarie Olsen, lektor på Institut for fødevarer på Københavns Universitet så skal eleverne til at spille for at give madmod og viden

Annemarie Olsen har set på 43 meget forskellige spil fra hele verden. Spillene er designet til at ændre spiseadfærd, give madmod eller viden om sundhed og ernæring. Nogle af de spil, der er set på, er reklamebaseret, og mærkelig nok er de spil, der for eksempel reklamerer for chokoladekiks meget effektive, hvis man vil have børn til at spise chokoladekiks.

Både børn og voksne skal præsenteres for eller smage på en fødevare 8 – 15 gange, før maden bliver accepteret, og det kan spil evt. være med til. Ligesom alt andet, vi skal lære, bliver det bare meget sjovere, hvis vi kan bevare den legende, nysgerrige og undersøgende tilgang til opgaven.

Her kan du høre lidt mere om Annemarie Olsens forskningsprojekt.

www.dr.dk/radio/p1/kulturen-pa-p1/kulturen-pa-p1-2020-02-03

Artiklen fortsætter under banneret

”Smagsriget”

I forlængende af forskningsprojektet har Sigrid Skouw Nielsen og Anja Suldrup Rasmussen i samarbejde med Annemarie Olsen og "Smag for livet" udviklet spillet ”Smagsriget” 

På kongeslottet i ”Smagsriget” skal der holdes fest. Spillerne skal hjælpe kokken med at samle grønt og frugt til kreative retter til det festmåltid, der skal laves.

Ved at følge linket kommer du ind på ”Smag for livet”´s hjemmeside. Der kan du downloade og udskrive spilleplade, kort og spillevejledning. Når først plade, kort og regler er klar, skal der findes hemmelige frugter og grøntsager i køkkenet eller på en indkøbstur.

smagforlivet.dk/materialer/spil-jer-til-mere-mod-p%C3%A5-gr%C3%B8nt-med-spillet-om-smagsriget

Det skal prøves, måske kan spillet bruges til en vikargang.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Ernæring og sundhedsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for madkundskab, sundhed og ernæring. I samarbejde med Foreningen for madkundskab.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
745 andre er allerede tilmeldt