Debat

Trivselsgrupper for skolebørn

Selvhjælp Fredericia-Middelfart søger lige nu frivillige til trivselsgrupper i Fredericia -og Middelfart Kommune. Kunne du tænke dig at være med?

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Selvhjælp Fredericia-Middelfart

Selvhjælp Fredericia-Middelfart er en frivillig social forening. Vi tilbyder selvhjælpsgrupper og netværksaktiviteter og giver mennesker mulighed for at dele erfaringer om det, der er svært - gensidigt og på lige fod. Vi arbejder for at give alle muligheden for at højne deres livskvalitet og mestre livet bedre.  

Med støtte fra TrygFonden er vi lige nu i gang med at oprette trivselsgrupper på skoler i Fredericia -og Middelfart Kommune. Vi mangler derfor frivillige.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Trivselsgrupper

Trivselsgrupper er et tilbud til skolebørn der mistrives. Der er desværre mange børn der trives dårligt og som ikke har redskaberne til at komme i trivsel. Hvis barnet får problemer tæt ind på livet; det kan være sorg, skilsmisse, lavt selvværd, så kan det være svært at modtage læring og opretholde det fællesskab, der har været med andre børn. 

En grundtanke med trivselsgrupper er, at vejen ud af problemer er samtale og at kommunikationen foregår mellem børnene. I trivselsgrupperne lærer de at åbne sig og at lytte til andre, og de får på den måde potentiale med videre i livet. 

Formålet med trivselsgrupper:

- At forebygge mistrivsel og ensomhed hos børn og dermed forbedre grundlaget for læring.

- At give børnene en oplevelse af ikke at stå alene med deres svære erfaringer; i gruppen kan det enkelte barn spejle sig i andre børn, der har lignende erfaring.

- At give børnene et frirum; et kendt, trygt og tillidsfuldt sted, hvor de kan fortælle om deres følelser og tanker.

Organisering af trivselsgrupper

En trivselsgruppe ledes af en lærer/pædagog på skolen og en frivillig tilknyttet Selvhjælp Fredericia-Middelfart. En gruppe består af melllem 5-10 børn opdelt efter alder. Gruppen mødes i -eller efter skoletid, 1-2 timer en gang om ugen, 10 gange. 

Det er gruppeledernes opgave at skabe et trygt rum og sætte den gode samtale i gang, hvor alle føler sig set, hørt og forstået. 

Vil du være frivillig i en trivselsgruppe?

Kontakt os endelig, hvis du kunne tænke dig at være med. Se vedhæftede fil. 

Glæder os til at høre fra dig!

Powered by Labrador CMS