Debat
0   0

Trivselsgrupper for skolebørn

Selvhjælp Fredericia-Middelfart søger lige nu frivillige til trivselsgrupper i Fredericia -og Middelfart Kommune. Kunne du tænke dig at være med?

Selvhjælp Fredericia-Middelfart

Selvhjælp Fredericia-Middelfart er en frivillig social forening. Vi tilbyder selvhjælpsgrupper og netværksaktiviteter og giver mennesker mulighed for at dele erfaringer om det, der er svært - gensidigt og på lige fod. Vi arbejder for at give alle muligheden for at højne deres livskvalitet og mestre livet bedre.  

Artiklen fortsætter under banneret

Med støtte fra TrygFonden er vi lige nu i gang med at oprette trivselsgrupper på skoler i Fredericia -og Middelfart Kommune. Vi mangler derfor frivillige.

Trivselsgrupper

Trivselsgrupper er et tilbud til skolebørn der mistrives. Der er desværre mange børn der trives dårligt og som ikke har redskaberne til at komme i trivsel. Hvis barnet får problemer tæt ind på livet; det kan være sorg, skilsmisse, lavt selvværd, så kan det være svært at modtage læring og opretholde det fællesskab, der har været med andre børn. 

En grundtanke med trivselsgrupper er, at vejen ud af problemer er samtale og at kommunikationen foregår mellem børnene. I trivselsgrupperne lærer de at åbne sig og at lytte til andre, og de får på den måde potentiale med videre i livet. 

Formålet med trivselsgrupper:

- At forebygge mistrivsel og ensomhed hos børn og dermed forbedre grundlaget for læring.

- At give børnene en oplevelse af ikke at stå alene med deres svære erfaringer; i gruppen kan det enkelte barn spejle sig i andre børn, der har lignende erfaring.

- At give børnene et frirum; et kendt, trygt og tillidsfuldt sted, hvor de kan fortælle om deres følelser og tanker.

Organisering af trivselsgrupper

En trivselsgruppe ledes af en lærer/pædagog på skolen og en frivillig tilknyttet Selvhjælp Fredericia-Middelfart. En gruppe består af melllem 5-10 børn opdelt efter alder. Gruppen mødes i -eller efter skoletid, 1-2 timer en gang om ugen, 10 gange. 

Det er gruppeledernes opgave at skabe et trygt rum og sætte den gode samtale i gang, hvor alle føler sig set, hørt og forstået. 

Vil du være frivillig i en trivselsgruppe?

Kontakt os endelig, hvis du kunne tænke dig at være med. Se vedhæftede fil. 

Glæder os til at høre fra dig!


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Det faglige netværk Lærersenior er for lærere, som er pensioneret eller på vej dertil. I samarbejde med fraktion 4 - pensionisterne i Danmarks Lærerforening.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
744 andre er allerede tilmeldt