Katja Gottlieb er blevet skoleredaktør på - ifølge udgiverne - Danmarks ældste tidsskrift.

Kendt dansklærer ny skoleredaktør på grundtvigsk medie

Næstformand i Dansklærerforeningen, blogger på folkeskolen.dk/dansk, tidligere lærer Katja Gottlieb er blevet tilknyttet Danmarks ældste tidsskrift. Det 175 år gamle Dansk Kirketidende skifter navn til Grundtvigsk Tidende, og hun skal være skoleredaktør.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Der har været tegnet billeder af de forskellige 'fløje' i skoledebatten, hvor nogle har forsøgt at grave grøfter. Som repræsentant for det, nogen kalder 'dannelsesfløjen' har jeg ofte været træt af, at man udlægger det som om, at jeg dermed ikke går ind for faglighed eller forandring. Det er ikke korrekt. Jeg håber, vi i Grundtvigsk Forum kan skabe rum til en samtale om, hvad det er for en skole, vi har brug for og igen bringe fagfolk i spil i den samtale", siger Katja Gottlieb i et interview til tidsskriftet, der udgives af Grundtvigsk Forum.

Dansk Kirketidende blev lanceret for 175 år siden af de to teologer R. Th. Fenger og C.J. Brandt. De fik Grundtvig med på ideen, der allerede i første nummer skrev, at han håbede, de to redaktører ville "indrømme andre den samme Frihed, de selv gør fordring på". Friheden og ambitionen om højt til loftet er den samme i dag, og tidsskriftet har fortsat vægt på teologi, kirke og kristendom. Men den grundtvigske pædagogiske tænkning kommer til at fylde mere, fortæller redaktør Ingrid Ank i en pressemeddelelse i forbindelse med det første nummer under det nye navn, Grundtvigsk Tidende.

Katja Gottlieb er næstformand i Dansklærerforeningens folkeskolesektion og redaktør på fagbladet Dansk. Hun forlod sit lærerjob i juni 2016, udaset og dybt frustreret over folkeskolereform, mindre forberedelsestid, læringsplatforme osv. Siden da har hun bl.a. holdt foredrag, undervist dansklærere, læst dansk på Københavns Universitet og blogget på folkeskolen.dk. Som redaktør på Grundtvigs Tidende bliver hendes ansvarsområde emner og diskussioner inden for feltet skole, pædagogik og dannelse.

Sagde jobbet op: "Lærerlivet hænger ikke sammen" 

 

 

 

Powered by Labrador CMS