Blog
1   4

Billedkunst som valgfag – del 2.

Abonner på nyt om Christoffer Cold-Ravnkilde i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Jeg droppede ideen med at eleverne skulle lave en billedbase, som de kunne tage udgangspunkt i. Det var for abstrakt til dem, og der var ikke nok brugbar kvalitet i deres valg.

Så fik jeg endelig tid, til at sætte mig ved computeren igen. Der er sket rigtig meget siden jeg skrev mit første oplæg, og det er heldigvis positivt.

Jeg valgt at følge nogle af de råd jeg fik her - så tak for det.

Jeg droppede ideen med at eleverne skulle lave en billedbase, som de kunne tage udgangspunkt i. Det var for abstrakt til dem, og der var ikke nok brugbar kvalitet i deres valg. I stedet lavede jeg et rent håndværksmæssigt tegneforløb. Hvor de skulle tegne krop, hænder, ansigt og arbejde med lys og skygge. Det var meget hårdt for dem, og præstationsangsten bragede igennem. Men efter et par gange, med gråd og smækkende døre, begyndte timerne at blive bedre. Der blev arbejdet og det hjalp også lidt, at der kom kage, the og popmusik på bordet til at dulme de hårde krav.

De begyndte at se det smukke i det sjuskede. Vi snakkede om skitser og færdigt produkt. De fik øje på kunstværker og stilarter som de ikke før ville værdiget et blik.

Artiklen fortsætter under banneret

Jeg var på kursus i hvad prøven skal indeholde, og kom hjem og snakkede om temaer og udtryksformer.

Mit næste forløb var maleri, med temaet ”En følelse”, og opgaven var at, de skulle male en person der var i en følelse. De skulle bruge de tillærte tegnefærdigheder til deres maleri. Jeg underviste i komplimentære kontraster og streg vs. flade.

Nu går timerne rigtig godt, eleverne er glade og arbejder fornuftigt alle sammen. Vi kigger på kunstværker ad hoc, som relaterer til de værker de selv er i gang med.

Jeg vil ikke sige, at vi er kommet helt væk fra klichéerne, men der er en dybere forståelse for værkerne. De fleste har valgt en følelse de selv har erfaring med, og teenager piger, har jo følelser ude på tøjet, så det har ikke været svært.

Man må være forberedt på at starten på valgholdet er hård. Billedkunst er ikke et fag, hvor der normalt stilles krav.

Men gør det! Undervis dem i tegnefærdigheder, og lav noget hvor der hurtigt kan ses en forbedring. Når der er hul igennem, bliver timerne skønne og givtige for alle parter.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Billedkunstnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med foreningen Danmarks billedkunstlærere.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.672 andre er allerede tilmeldt