Blog
0   2

Tænd lyskæden

Abonner på nyt om Stine Clasen i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Vi sidder fem mennesker rundt om det firkantede bord. Der er kaffe og the på bordet. Denne gang også lidt chokoladekage, hvad der er usædvanligt. En februarkage, som den blev navngivet.

Der var også et par stearinlys på bordet. Sådan plejer det ikke altid at se ud. Nogle gange sidder vi i et fuldstændig neutralt lokale på en af vores arbejdspladser.

Vi kunne være seks personer, men i dag er vi kun fem. En af os er på uddannelse og derfor ikke med. Vi mødes to-tre gange om året. Det har vi gjort i mere end ti år. Vi kommer fra forskellige institutioner, der har med børn og unge og deres dannelse, læring og udvikling af gøre.

Artiklen fortsætter under banneret

Tilsammen repræsenterer vi det hele børneliv med musik, tegning, ord, dans, drama, matematik, læsning, dannelse, socialitet, livsduelighed, væredygtighed og flere af de eksistentielle tilgange forenet i en fin balance mellem fællesskab og individualitet.

Vi mødes i et forum, man typisk ville kalde ’supervision’, et begreb og et fænomen, der har udviklet sig i den brede forståelse og også helt ind i vores lille gruppe. Oprindelig mødtes vi for at lære metoder og redskaber til supervision og refleksion. Metoder som vi hver især kunne bringe tilbage i vores forskellige regier. Vi designede en ramme, som vi kunne invitere vores indhold ind i. 

Over tid har ramme og indhold skiftet plads i vores hierarki. Nu er det indholdet og dermed den fælles erfaringsudveksling, inspiration og meningsfuldhed, der har første prioritet. Nu etablerer vi en ramme, der afspejler, hvad vi aktuelt er optaget af. Den fleksibilitet overfor både indhold og ramme kan alene lade sig gøre i praksis, fordi vi over år har skabt et netværk, hvor tillid og åbenhed er den tilbagevendende oplevelse fra vores møder.

I dag bliver temaet, hvorfor vi alle har været i samme job i mere end ti år. Det bliver en spændende udveksling af erfaringer med at arbejde med og for børn og unge og deres dannelse, læring og trivsel. Vi har alle indflydelse og rammer, hvor vi kan være med til at skabe udvikling, så kunst- og læringsarter bringes sammen og åbner for nye vinduer. For børnene, deres forældre, de professionelle og for samfundet som helhed.

Det bliver tydeligt for os, hvor stort og stærkt et netværk vi ville have, hvis vi vævede dem sammen. Og hvor mange flere vinduer, vi ville kunne få øje på og turde åbne. Eller som en af os formulerede det: ’Det ville være som at sætte en stikkontakt til lyskæden og få alle lysene til at lyse op på samme tid!'

Vi aftalte et nyt møde til sommer.

 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

PPR-netværket er for ansatte og andre med interesse for Pædagogisk Psykologisk Rådgivningsområdet. I samarbejde med Samrådet af Specialpædagogiske Foreninger i DLF. 

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
621 andre er allerede tilmeldt

Specialpædagogiknetværket er for alle, der interesserer sig for eller arbejder med undervisning af børn og voksne med særlige behov. I samarbejde med Tidsskriftet specialpædagogik

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
2.469 andre er allerede tilmeldt