Blog
1   17

Hvem vil sponsorere sprogene?

Abonner på nyt om Folkeskolens tysk- og franskrådgiver i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Vi har hørt det før; “Ingeniører, der taler tysk, er i høj kurs i de danske erhvervsvirksomheder” og “der er brug for unge med sproglige kompetencer”.

Tænk også i sproglig retning

De sidste mange år har tilhørt naturfagene. Og sprogfagene ser lidt misundeligt til. Naturfagene er blevet talt op af politikerne, har fået obligatorisk prøve og virksomhederne sponsorerer gerne mere eller mindre brugbare projekter. Og det er ikke nødvendigvis dårligt. Det har ihvertfald gjort naturfagene interessante og spiselige for eleverne. Der er både brug for unge med sproglige og unge med naturvidenskabelige kompetencer, så måske skal vi ikke se de to fag som hinandens modsætninger. Eller rettere; måske vil de virksomheder, der gerne sponsorerer naturfagene også tænke i sproglig retning? Eller også skal den del af erhvervslivet, der sukker efter sproglige kompetencer, udover engelsk, komme ud af busken og kaste lidt penge og glans i den sproglige retning? 

Midler til sprog

Os sproglærere kan søge midler - bl.a. via NCFF. Og det er godt. Indimellem giver kommunerne også gerne tilskud til sproglige tiltag. Og det er også godt. Jeg har selv benyttet mig af kommunens velvilje af flere omgange. Det som jeg godt kunne ønske mig var virksomheder som de, der støtter naturfagene også havde en interesse i at støtte sprogene. For sprogene kunne sponsorater meget vel være noget af vejen til fordums storhed. Altså vel at mærke sponsorater, der lader lærere være med til at definere, hvad pengene skal bruges til. F.eks. sprogmiljøer på skolen (inventar og løsøre), gæstelærere (indfødte), en sproglig “Big Bang”- konference, en rejse/udflugt, et praktikophold (på en anden uddannelsesinstitution eller i en virksomhed), vikardækning..... Alt det, vi ikke har penge til. Virksomhederne skal være med til at vise, hvad sproglige kompetencer kan bruges til, så de også får ”ingeniører, der taler tysk”. Til de, der gerne vil sponsorere sprogfagene; spørg lærerne. Vi kan godt bruge pengene fornuftigt og i det rette tempo. Vi kan og vil give eleverne smag for sprog. Og vi er fulde af gode idéer..

Artiklen fortsætter under banneret


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Tysk og fransknetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for fagene. I samarbejde med Sproglærerforeningen, Tysklærerforeningen og Fransklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
892 andre er allerede tilmeldt