Idræt
0   7

Danmarks sejeste idrætslærer er populær og kommer fra Næstved

Efter at have vurderet 215 indstillinger har en dommerkomité for første gang udpeget Danmarks sejeste idrætslærer. Vinderen er Kristian Christrup Larsen fra Lille Næstved Skole. ”Jeg vidste slet ikke, at jeg var indstillet”, siger han.

Christian Christrup Larsen var i fuld gang med at undervise 5.a i idræt på Lille Næstved Skole, da han torsdag formiddag fik noget af en overraskelse.

Undervisningen blev afbrudt af både elever, lærere og repræsentanter fra den dommerkomité, der i al hemmelighed var nået frem til, at Christian Christrup Larsen skulle være den første, der skulle nyde godt af den nyindstiftede pris som 'Danmarks sejeste idrætslærer'.

"Jeg er helt mundlam. Jeg vidste slet ikke, at jeg var indstillet. Hold op, hvor er det fedt. Prisen er en virkelig skøn anerkendelse og et stort skulderklap. Idræt kan noget særligt, og for mit vedkommende glæder det om at skabe plads til den enkelte elevs udfoldelse", sagde en stolt prisvinder lige efter overrækkelsen.

Bag den nye pris står Skole OL i samarbejde med Danmarks Idrætsforbund, Dansk Skoleidræt og Salling Group. Herfra har en dommerkomité hen over efteråret og vinteren vurderet og gransket i alt 215 indstillinger fra elever, ledere og forældre.

Artiklen fortsætter under banneret

10 indstillinger pegede på prisvinderen

Den unge idrætslærers popularitet herskede der ingen tvivl om. Kristian Christrup Larsen var indstillet til prisen af adskillige elever og forældre. I alt var hans navn nævnt i hele 10 indstillinger.

Blandt begrundelserne lyder det blandt andet: "Kristian sætter fællesskabet i klassen i høj kurs", "han presser på den søde måde", og "Kristian er god til at skabe fairplay".

Ifølge projektchef Janni Petersen fra Skole OL er udnævnelsen meget fortjent.

"Han er vellidt af både børn og voksne, hvilket hele 10 indstillinger fra elever og forældre understreger. Kristian hylder fællesskabet, får det bedste frem i eleverne og skaber begejstring omkring idrætsfaget, hvilket næsten ikke kan anerkendes nok. Med kåringen af Danmarks sejeste idrætslærer vil vi hylde idrætsfaget og idrætslærerne og tydeliggøre, hvor vigtig idræt er for børns udvikling", siger hun i en pressemeddelelse.

Fra Nanna Wassard Bonde, der er fra Dansk Skoleidræts faglige udvalg og også sad med i dommerkomitéen, lyder det:

"Kristian møder sine elever i øjenhøjde og tager dem seriøst. Han er en ambitiøs, målbevidst og velovervejet idrætslærer, der inddrager sine elever i planlægning og evaluering af undervisningen. Han oplever derfor ofte motiverede og engagerede elever, der yder deres bedste. Igennem idrætsaktiviteterne formår Kristian at få sine elever til at se og respektere hinandens styrker og svagheder, samt hvordan alle på bedste vis kan byde ind til fællesskabet".

Med titlen følger 25.000 kroner til nye redskaber til idrætsundervisningen samt 5.000 kroner til en skole- eller klassefest.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Idrætsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. 

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.198 andre er allerede tilmeldt