Kristian Christrup Larsen hyldes af sine elever efter udnævnelsen til Danmarks sejeste idrætslærer.

Danmarks sejeste idrætslærer er populær og kommer fra Næstved

Efter at have vurderet 215 indstillinger har en dommerkomité for første gang udpeget Danmarks sejeste idrætslærer. Vinderen er Kristian Christrup Larsen fra Lille Næstved Skole. ”Jeg vidste slet ikke, at jeg var indstillet”, siger han.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Christian Christrup Larsen var i fuld gang med at undervise 5.a i idræt på Lille Næstved Skole, da han torsdag formiddag fik noget af en overraskelse.

Undervisningen blev afbrudt af både elever, lærere og repræsentanter fra den dommerkomité, der i al hemmelighed var nået frem til, at Christian Christrup Larsen skulle være den første, der skulle nyde godt af den nyindstiftede pris som 'Danmarks sejeste idrætslærer'.

"Jeg er helt mundlam. Jeg vidste slet ikke, at jeg var indstillet. Hold op, hvor er det fedt. Prisen er en virkelig skøn anerkendelse og et stort skulderklap. Idræt kan noget særligt, og for mit vedkommende glæder det om at skabe plads til den enkelte elevs udfoldelse", sagde en stolt prisvinder lige efter overrækkelsen.

Lærerhyldest: Verdens bedste skoleledelse

Bag den nye pris står Skole OL i samarbejde med Danmarks Idrætsforbund, Dansk Skoleidræt og Salling Group. Herfra har en dommerkomité hen over efteråret og vinteren vurderet og gransket i alt 215 indstillinger fra elever, ledere og forældre.

10 indstillinger pegede på prisvinderen

Den unge idrætslærers popularitet herskede der ingen tvivl om. Kristian Christrup Larsen var indstillet til prisen af adskillige elever og forældre. I alt var hans navn nævnt i hele 10 indstillinger.

Blandt begrundelserne lyder det blandt andet: "Kristian sætter fællesskabet i klassen i høj kurs", "han presser på den søde måde", og "Kristian er god til at skabe fairplay".

Ifølge projektchef Janni Petersen fra Skole OL er udnævnelsen meget fortjent.

"Han er vellidt af både børn og voksne, hvilket hele 10 indstillinger fra elever og forældre understreger. Kristian hylder fællesskabet, får det bedste frem i eleverne og skaber begejstring omkring idrætsfaget, hvilket næsten ikke kan anerkendes nok. Med kåringen af Danmarks sejeste idrætslærer vil vi hylde idrætsfaget og idrætslærerne og tydeliggøre, hvor vigtig idræt er for børns udvikling", siger hun i en pressemeddelelse.

Fra Nanna Wassard Bonde, der er fra Dansk Skoleidræts faglige udvalg og også sad med i dommerkomitéen, lyder det:

"Kristian møder sine elever i øjenhøjde og tager dem seriøst. Han er en ambitiøs, målbevidst og velovervejet idrætslærer, der inddrager sine elever i planlægning og evaluering af undervisningen. Han oplever derfor ofte motiverede og engagerede elever, der yder deres bedste. Igennem idrætsaktiviteterne formår Kristian at få sine elever til at se og respektere hinandens styrker og svagheder, samt hvordan alle på bedste vis kan byde ind til fællesskabet".

Med titlen følger 25.000 kroner til nye redskaber til idrætsundervisningen samt 5.000 kroner til en skole- eller klassefest.